Conferința Punctului Focal EFSA în România – dezbatere cu caracter științific privind siguranța alimentelor

În data de 19.10.2022 a avut loc la Bucureşti conferința organizată de Punctul Focal al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) în România, cu titlul ”Contribuţia României la evaluarea riscului în Uniunea Europeană”.

La eveniment au participat reprezentanţi din 25 de instituţii naţionale cum ar fi: universităţi, facultăţi, institute de cercetare și autorități competente cu responsabilități în domeniul siguranței alimentelor.

Conferința a avut scopul de a sprijini formarea de rețele științifice la nivel național, dezvoltarea colaborării dintre comunitatea științifică și factorii de decizie din domeniul siguranței alimentelor, precum și întărirea cooperării științifice cu EFSA și integrarea mediului științific național în cadrul celui european.

Printre temele de interes abordate la acest eveniment s-au numărat: promovarea oportunităţilor de colaborare cu EFSA, intervențiile țintite în abordarea riscului microbiologic, riscurile asociate alergiilor alimentare și provocările siguranței alimentelor în contextul sustenabilității.

Conferința a creat cadrul necesar pentru interacțiunea dintre oamenii de știință, cadre didactice și manageri de risc din România, în vederea dezvoltării unor abordări comune pe domeniile de responsabilitate ale EFSA și încurajării participării experților români la activităţile EFSA.

DSVSA Sălaj veghează la siguranța alimentelor 

În acest context la nivelul DSVSA Sălaj se realizează controale oficiale privind siguranța alimentelor în unități de tip catering, restaurante, fast-food, etc.

Scopul controalelor este siguranța beneficiarului final și prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, având în vedere și faptul că în multe unități de învățământ se achiziționează mâncare în regim catering pentru elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.