CORONAVIRUS – al 20-lea deces și 11 cazuri noi înregistrate în Sălaj

Astăzi, 20 august 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:

■ 296 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
■ 11 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
■ 194 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;
■ 79 cazuri active, internate în spitale, din care, 62 de pacienți prezintă forme medii ale bolii, 15 forme ușoare, 2 bolnavi sunt internați în secția ATI;
■ 374 persoane aflate în carantină la domiciliu;
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată;
■ 20 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

Porivit INSP, in județul Sălaj a fost înrgistrat decesul nr. 20 (deces național 3145)

Sex: Masculin, vârsta 63 ani
Dată confirmare : 10.08.2020
Dată deces : 19.08.2020
Comorbidități : Hipertensiune arterială oscilantă, Insuficiență renală acută, Boală pulmonară obstructivă cronică, Fibroză pulmonară, Hepatopatie cronică

Peste 200 de persoane verificate de polițiști

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus.

În acest context, polițiștii au verificat 22 de societăți comerciale și 251 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse, fără a fi constatate nereguli.
Reamintim faptul că scopul acțiunilor este conștientizarea importanței respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea în mod corect a măștii de protecție.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.