Cosmin Vlaicu a condus lucrările Adunării Generale a Asociației Secretarilor de Județe din România

În perioada 12-15 octombrie, la Oradea, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Secretarilor de Județe din România, participanții fiind interesaţi, în special, de identificarea unor soluții de îmbunătățire a activității administrației publice.

În cadrul ședințelor de lucru, au fost abordate diverse teme precum: dificultățile practice de aplicare a legislației în administrația publică locală; îmbunătățirea codificării administrative prin propunerea unor modificări și completări ale prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ; necesitatea stabilirii conținutului fişei de post în concordanță cu prevederile legale; procedura adoptării actelor administrative; proiectul de lege privitor la consorțiiile administrative.

La deschiderea evenimentului au luat cuvântul președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, președintele Asociației Secretarilor de Județe din România, Cosmin Radu Vlaicu, secretarul general al Consiliului Județean Bihor, Carmen Soltănel, și președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Felix Cozma.

„Existența acestei asociații o consider foarte importantă. Structura pe care dumneavoastră o formați este una de bază pentru că înseamnă posibilitatea unui schimb de experiență din practica pe care fiecare județ o are, preluarea unor bune practici și exprimarea unor poziții unitare pe anumite teme. Nu se poate face nimic serios fără juriști competenți, așadar, dumneavoastră sunteți foarte importanți în această structură”, a precizat Ilie Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.