COVID-19: 53 de cazuri noi. Se agravează situația epidemiologică în Sălaj

Astăzi, 11.10.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj, se prezintă astfel:

■ 1110 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;

■ 53 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;

■ 593 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei;

■ 481 cazuri pozitive în prezent, din care, 137 persoane spitalizate, iar 344 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie);

■ 775 persoane aflate în carantină la domiciliu;

■ 36 persoane decedate, înregistrate de la începutul pandemiei.

■ La nivelul județului Sălaj, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este de 1,79.

■ Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.