Cuscrul lui Bologa – șeful DNA, condamnat pentru fapte de coruptie

Primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septmiu Țurcaș – primvicepreședintele PNL Sălaj, a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Maramureş la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. 
Liderul PNL, Țurcaș a fost însă achitat pentru celelalte capete de acuzare, printre care şi fals în acte.

Magistraţii Tribunalului Maramureş s-au pronunţat în urmă cu scurt timp în cazul primarului din Şimleu Silvaniei, liberalul Septimiu Ţurcaş.

Trei ani de închisoare cu suspendare a primit al doilea om din PNL Sălaj, fiind condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Primarul Țurcaș Septimiu a fost însă achitat pentru celelalte capete de acuzare, printre care şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

“Condamnă pe inculpatul ŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN pentru săvârşirea infracţiunii de: – abuz în serviciu contra intereselor publice, prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 248 Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 C. pen. (pct. II din rechizitoriu) la pedeapsa de 3 ani închisoare. În temeiul art. 86 indice 1, 86 indice 2 Cod penal 1969, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani şi atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 86 indice 4 Cod penal 1969”, se arată în minuta Tribunalului Maramureş.

Drept consecință. Septimiu Țurcaș nu va mai putea candida pentru un nou mandat la Primăria Orașului Șimleu Silvaniei, astfel că, cariera politică a lui Țurcaș a luat sfârșit odată cu acestă condamnare.

Menționăm că băiatul lui Țurcaș este căsătorit cu fata lui Crin Bologa, șeful DNA. Țurcaș are dreptul la o cale de atac, astfel că până la pronunțarea unei decizii finale, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.