Dacian Cioloș prezent la Zalău pentru a susține candidații Alianței USR-PLUS la alegerile locale

Dacian Cioloș, acasă, în Sălaj: „Obiectivul nostru nu este doar să câștigăm alegerile locale, ci în câteva luni să ajungem și la guvernare”.

Dacian Cioloș s-a întâlnit duminică, 6 septembrie, cu cetățenii din Zalău, unde a venit pentru a-l susține pe Florin Remus Iordache, candidatul Alianței USR PLUS pentru Primăria Zalău. Au fost prezenți Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, susținut de Alianța USR PLUS Sălaj, și Cosmin Cristian Viașu, președinte USR Sălaj.

„Astăzi mă bucur că pot spune că vrem să facem niște lucruri pentru Zalău, pentru Sălaj, și nu eu de unul singur, ci împreună cu o echipă. O echipă de oameni ai locului, oameni care au decis să facă pasul acesta spre politică pentru că România are nevoie de o schimbare a felului în care se face politică, dar mai ales a felului în care se face administrație publică. Aici, în Sălaj, în ultimele mandate, știm cine și-a asumat responsabilitatea și la nivel județean, și la nivelul minicipiului și vedem rezultatele. Noi vrem să construim într-o Românie fără hoție, pentru că degeaba vorbim de investiții în educație, în infrastructură, atâta timp cât în administrația publică există corupție, incompetență, impostură, care se traduc prin sinecuri politice și nepotisme. Toate acestea trebuie schimbate. Noi, Alianța USR PLUS, prin candidații noștri, vrem să aducem competență și transparență a felului în care se iau deciziile, a felului și a eficienței cu care se cheltuie banul public.

Le-am propus lui Florin Iordache și Dinu Iancu Sălăjanu ca cel mult într-o lună, dacă vom câștiga alegerile din 27 septembrie, să venim cu niște proiecte foarte clare pe care e angajăm să le punem în aplicare în următorii doi-trei ani și pentru care să dăm seama. Obiectivul nostru nu este doar să câștigăm aceste alegeri locale aici, în Sălaj, ci în câteva luni să putem ajunge și la guvernare, să avem o majoritate în parlament, deci să avem toate instrumentele pentru a ne pune proiectele în aplicare.

Lucrez în Parlamentul European pentru România. Într-un an, am negociat pentru următorii șapte ani un buget multianual european de care va beneficia și România și un plan de redresare economică în urma crizei cauzate de pandemie care afectează economia. România va putea beneficia de mai mult de 70 de miliarde de euro din fonduri europene, fonduri care pot fi accesate inclusiv de o primărie cum e cea a Zalăului, inclusiv de Consiliul Județean sau de primăriile din județ.

Ajunge cu PSD-ul în Sălaj, a avut suficient timp să demonstreze de ce e capabil.

Am încredere în parteneriatul cu Dinu Iancu Sălăjanu și aș vrea ca imediat după alegeri să stabilim niște proiecte pe care ne angajăm să le facem pentru sălăjeni.

Pe 27 septembrie vă invit să votați acest perteneriat între USR PLUS și PNL la primăria municipiului Zalău și pentru președinția Consiliului Județean”, a declarat Dacian Cioloș.

Florin Iordache este copreședinte USR PLUS Sălaj și candidat al Alianței USR PLUS Sălaj pentru Primăria Zalău, susținut de PNL Sălaj. Are 52 de ani și lucrează de 28 de ani la Tenaris Silcotub, în prezent fiind manager tehnic în departamentul IT. Își propune ca, valorificând experiența de inginer și informatician, să aducă schimbări majore în administrație în ceea ce priveste calitatea și certificarea lucrărilor, precum și în modernizarea și informatizarea întregii interacțiuni dintre departamentele primăriei sau cu cetățenii orașului: „Îi mulțumesc lui Dacian pentru ajutorul pe care ni-l acordă tututor de la începutul acestei campanii electorale. Am intrat în această cursă complet necunoscut, dar sloganul USR PLUS mi s-a potrivit perfect și l-am urmat întocmai, stradă cu stradă, chiar om cu om. Lucrurile stau cu totul altfel astăzi, PSD și primarul s-au convins că nu e o campanie în care pot sta liniștiți la o cafea, ascunși în spatele dezamagitorului slogan «Măcar ăsta a făcut ceva» și că USRPLUS se află în poziția de a câștiga primăria. S-au convins că după ce ieși de pe arterele mari, între blocuri, bălăriile sunt uriașe și zonele neîngrijite, asfaltul lipsește de pe extrem de multe străzi cu case, iar cei peste 80 de km lipsă a canalizării sunt o problema groaznică. La fel cred că s-au convins că panseluțele nu măresc viteză de deplasare a mașinilor, că străzile laterale sunt aproape blocate de mașinile parcate, iar orașul se îneacă în trafic.

Acestea sunt problemele adevărate ale orașului și dacă direcțiile noastre de acțiune pot fi copiate cu ipocrizie de PSD, așa cum au mai făcut și cu alții în trecut, în schimb mai există un slogan al Alianței, FĂRĂ HOȚIE, iar pe acesta nu îl vor putea copia niciodată. Am purtat cu mândrie sloganul Fără Hoție acum un an și îl voi purta la fel și dacă voi fi ales primar.

Și eu și ceilalți candidați din Sălaj ai Alianței venim în fața dumneavoastră liberi de obligații și liberi de metehnele trecutului care fac din PSD un conglomerat opac de interese, imposibil de reformat.

Atunci când alegi PSD, nu alegi omul, pentru că vine la pachet cu întreg sistemul de pile, relații, nepotisme, vechi obligații, răzbunări sau interese, care au invariabil același rezultat, subdezvoltarea. Doar conducători cinstiți pot face o administrație să îi urmeze și să lucreze la capacitate maximă, pentru a construi parcări, zone verzi și străzi asfaltate cu utilități europene.

Alianța USR PLUS aduce în fața dumneavoastră oameni veniți în marea majoritate din sectorul privat, care și-au construit cariere prin muncă și nu prin politică, iar în administrație vor aduce ceea ce știu, performanță, eficiență și integritate”.

Dinu Iancu Sălăjanu este candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, susținut de Alianța USR PLUS Sălaj: „Îi mulțumesc sălăjeanului și zălăuanului Dacian Cioloș că a ales să fie alături de mine și de Florin Iordache. Nu suntem la prima acțiune comună, iar echipele celor două organizații lucrează deja împreună de câteva săptămâni. Le mulțumesc colegilor mei și partenerilor pentru seriozitatea și determinarea cu care abordează această campanie electorală. Sunt convins că împreună, cu sprijinul zălăuanilor și al sălăjenilor, parteneriatul nostru va avea succes, iar Zalăul și Sălajul vor reveni pe drumul dezvoltării și al eficienței administrative.

Sunt liberal, deci cred în valorile democratice, deschidere către lumea civilizată, economia privată, rolul societății civile în funcționarea statului. În plus față de dezideratele generale, programul meu politic se bazează pe trei principii care se referă în mod specific la locul şi momentul în care se află județul Sălaj: cetățeanul este stăpânul alesului local și nu invers, cred că fiecare ales local trebuie să-și organizeze întreaga activitate în jurul acestui principiu și cred că trebuie să lăsăm deoparte anvergura unei funcții politice și să nu uităm că o ocupăm vremelnic cu un scop precis: acela de a fi în slujba cetățeanului, indiferent că ne-a creditat sau nu cu votul lui.

Mai puțină politică, mai multă administrație! Județul Sălaj nu mai poate fi considerat un județ de mâna a doua. Sălajul are nevoie de un președinte al Consiliului Județean care să-l pună cu adevărat pe harta României. Nu mai putem accepta să fim tratați ca locuitorii unui județ mic, care nu contează.

Prioritățile mele,  după 27 septembrie vor fi modernizarea procesului administrativ, dezvoltarea sectoarelor economice cu potențial local, modernizarea infrastructurii de transport și a  sistemului medical județean, promovarea culturii și a valorilor locale și (ca prioritate zero) atragerea fondurilor europene”.

Cosmin Cristian Viașu este copreședinte al  USR PLUS Sălaj: „Atât USR, cât și PLUS  vin din stradă, din societatea civilă, acolo ne avem rădăcinile. Suntem în stradă, cu cetățenii, pentru a le afla problemele. Județul Sălaj și Zalăul sunt deficitare din multe puncte de vedere. De exemplu, infrastructura, turismul, învățământul profesional, resursa umană. Colegii noștri candidați vor face tot ceea ce se poate ca să ajungem acolo unde ne dorim”.

Conferință de presă susținută de Dacian Cioloș, Florin Iordache – candidatul Alianței USR-PLUS PNL la funcţia de primar al municipiului Zalău

Publicată de Monitorul SJ pe Duminică, 6 septembrie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.