Decizie: Asistenții medicali din cadrul spitalului județean vor primii tichete de vacanță

Mai mulți asistenți medicali din cadrul Spital Județean de Urgență Zalău au dat instituția în judecată pentru neacordarea tichetelor de vacanță aferente anilor 2018 și 2019.

Deși instanța sălăjeană a dat dreptate grupului de asistenți medicali, Spitalul din Zalău s-a îndreptat printr-o cale de atac, împotriva acestei sentințe, cauza ajungând la Curtea de Apel.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj s-au pronunțat și au menţinut, zilele trecute, decizia judecătorilor sălăjeni, care obligă conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, să achite mai multor zeci de asistenţi medicali, tichetele de vacanţă restante din ultimii doi ani, în valoare de 1.450 lei/an.

Conducerea Spitalului s-a opus atribuirii tichetele de vacanţă, motivând că nu există resurse financiare, dar magistraţii au arătat că a existat obligaţia alocărilor bugetare pentru acest capitol.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul SCJU, faţă de decizia Tribunalului Sălaj, din decembrie 2019, dând câștig de cauză grupului de asistenți medicali care vor primi, în final, tichetele de vacanță aferente anilor 2018 și 2019.

“Admite acțiunea formulată de reclamanți în cotradictoriu cu pârâta și obligă pârâta (SCJU) la acordarea către reclamanți a unei despăgubiri echivalente cu contravaloarea tichetelor/voucherelor de vacanță neacordate pentru anul 2018 și 2019”,

se arată în decizia magistraților de la Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.