Deszăpezirea pe drumurile județene întârzie să se facă/ Probleme în Zalha, Agrij, Cristur și Creaca

Firmele care au câștigat contracte de deszăpezire de la Consiliul Județean Sălaj, încasează bani și pe perioada în care nu ninge. Contractele sunt valabile  din 15 noiembrie  2020 până în 15 martie 2021.

Cetățenii au semnalat probleme pe mai multe drumuri județene. Spre exemplu au fost reclamații pe drumul județean care străbate comuna Zalha DJ 108 S, dar și pe drumul județean care trece prin Agrij DJ 108 A. Probleme majore au fost și pe drumul european E 81 care este și drum național aflat în administrarea SDN Zalău.

Consiliul Județean Sălaj a postat un mesaj pe Facebook prin care îndeamnă cetățenii să sune la un număr de telefon mobil și să anunțe eventualele probleme de pe căile de circulație. Nu cred că e cea mai bună abordare, mai ales că prognoza meteo o poți verifica rapid pe internet. Poate era mai util ca liderii de județ să trimită avertismente firmelor care răspund de deszăpezirea drumurilor județene, astfel încât la prima ninsoare toate utilajele să fie pregătite să acționeze prompt pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil. ANM a anunțat încă de ieri dimineața că vor fi probleme și că vremea se va răci drastic, fiind posibil să ningă aproape în toată țara.

„Având în vedere starea vremii și prognoza meteorologică pentru următoarele zile, Consiliul Județean Sălaj, în calitate de administrator al drumurilor județene, pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon: 0741 118 384, pentru asigurarea programului de deszăpezire a DRUMURILOR JUDEȚENE în regim de permanență – 24/24 ore. Atenție! Apelați acest număr doar în cazul în care un DRUM JUDEȚEAN (DJ) este înzăpezit sau acoperit cu polei și nu se poate circula, ori circulația este îngreunată!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanții CJ Sălaj.

Reprezentanții Consiliului Județean Sălaj au declarat că nu sunt probleme majore pe nici un drum județean, nu sunt blocaje și nici nu au fost semnalați de cetățeni sau Poliție. Însă au admis că s-a circulat mai greu, în condiții de iarnă în Cristur și Creaca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *