Detalii șocante despre cazul minorei de 15 ani, violată, sechestrată și bătută de un tânăr

Zilele trecute mass-media locală inunda rețelele de socializare cu o știre „bombă”, șocantă de-a dreptul. Procurorii au emis un comunicat de presă în care susțineau că au reținut un tânăr care ulterior a fost arestat preventiv pentru că ar fi violat, sechestrat și bătut o minoră de 15 ani din Sălaj.


Am făcut câteva demersuri și am căutat dedesupturile acestui caz. Am aflat informații șocante, pe care se pare că Poliția și Procuratura au omis să le menționeze în „spectaculosul” comunicat de presă.

Așadar, după demersurile realizate de Monitorul de Sălaj, am aflat că începând de la vârsta de aproximativ 12 ani minora ar fi trăit timp de trei ani cu un adult numit Covaci Alexandru, cu care minora a rămas însărcinată și a născut un copil care acum are 10-11 luni.

Tot acest dosar deschis de procurori și care a dus la acest comunicat de presă spectaculos a început se pare că după ce părinții minorei ar fi fost nemulțumiți de traiul pe care fiica lor minoră o ducea cu concubinul ei Alexandru Covaci, care ar fi exercitat violență asupra minorei și cu care se certa des.

Părinții au luat minora din casa lui Covaci Alexandru și au dus-o inițial la ei acasă, după care au căzut la înțelegere cu părinții tânărului Lingurar Eugen cu care să o căsătorească, motiv pentru care părinții au luat minora și au dus-o acasă la Eugen.

Cel mai probabil nemulțumit de faptul că a fost luată minora de la el, presupunem că Alexandru Covaci a sesizat organele de Poliție.

Este șocant faptul că deși Covaci Alexandru ar fi întreținut relații sexuale multiple de cel puțin trei ani, procurorii, Poliția și Direcția de Asistență Socială nu au făcut nimic.

Contactat de reporterii Monitorul de Sălaj, avocatul Mircea Popovici, care reprezintă o parte din acest dosar, ne-a declarat că:

„Confirm cele relatate de dumneavoastră și întradevăr este șocant faptul că deși minora la doar 12 ani a fost supusă unor relații sexuale și traume intense lipsei sale de maturitate, timp de mai mulți ani de către un bărbat, urmare a acestor relații sexuale minora rămânând însărcinată și a născut un copil care are vârsta de 10 – 11 luni, bărbatului nu i-a pus nimeni nicio întrebare. 

Deși normal ar fi fost să se înceapă și împotriva acestuia urmărirea penală deoarece fapta comisă de către cel cu care minora a întreținut relații sexuale și a rămas însărcinată este foarte gravă și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani”, a declarat avocatul Mircea Popovici.

„Noi am aflat de acest az doar când Poliția a adus-o la noi la un centru în regim de urgență. Vom sesiza instanța și despre situația trăită de minoră cu adultul cu care are acest copil cu vârsta de 9-10 luni. 

Avem experiențe multiple cu, cazuri similare în care noi DGASPC Sălaj am sesizat instanțele de judecată, iar aceștia au considerat că nu au fost întrunite elementele comiterii vreunei infracțiuni, deoarece și minorele au declarat că actele sexuale s-au desfășurat cu acordul lor, în consecință adulții nu au fost pedepsiți în niciun fel. La fel nici părinții nu  ajung să răspundă în fața legii.

Cu părere de rău constat că și legea este ambiguă. Din păcate, astfel de situații au loc în familii în care predomină dezorganizarea, lipsa de educație, familii cu venituri reduse sau chiar deloc, iar copii din aceste familii sunt chiar educați și crescuți cu conceptul că trebuie să aibă copii de la vârste fragede. 

Mediul în care aceste copile cresc, pentru ele reprezintă normalitatea”, ne-a declarat Violeta Milaș – director DGASPC Sălaj


DGASPC Sălaj depune eforturi pentru a reclădii viața acestor copii 

Elena (nr. anonimizat) este un exmeplu de reușită al angajaților și specialiștilor din cadrul DGASPC Sălaj, minoră care a trecut printr-un episod similar.

Elena a rămas însărcinată la vârsta de 12 ani, a născut un copil, după care DGASPC a preluat-o într-un centru de plasament.

Prin grija și implicarea personalului, astăzi DGASPC se poate mândri cu Elena care a finalizat studiile liceeale, și-a întemeiat o familie, are un loc de muncă stabil și își crește copilul în continuare.

„Este foarte greu să recuperezi și să aduci un copil care trece prin aceste situații, să-l faci să înșeleagă tot ce i s-a întâmplat și să dorească să continue pe alt drum în viață. Pe altă parte ne bucurăm pentru tinerele care înțeleg și acceptă sprijinul nostru”, a transmis Violeta Milaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.