DIICOT Sălaj a drestructurat o rețea de traficanți de droguri periculoase

Doi bărbați de 22, respectiv 35 de ani, au fost prinși în flagrant, în cursul zilei de ieri, în timp ce vindeau plicuri cu substanțe susceptibile ce au efecte psihoactive, sub formă cristalină, în urma unei acțiuni desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Sălaj. Cei doi a fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În acest context, protrivit IPJ Sălaj, la data de 15 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Sălaj au desfășurat o acțiune, în oraşul Jibou, în cadrul căreia au prins în flagrant delict doi bărbați, de 22, respectiv 35 de ani, în timp ce vindeau plicuri cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, sub formă cristalină.

În acelaşi timp, poliţiştii au efectuat 4 percheziţii domiciliare, la persoane din Jibou bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat substanțe cu efect psihoactiv. În urma acestor activități au fost găsite și ridicate 22 de plicuri cu substanță cristalină, muguri de canabis, resturi de țigări confecționate artizanal, un grinder, 62 de comprimate de culoare gri-albastră, 13.000 de euro și 750 de lei şi un telefon mobil. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism.

În cadrul cercetărilor, au fost audiate 16 persoane, procurorul de caz dispunând măsura reţinerii pentru 24 ore față de două persoane, pentru comiterea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive. Acțiunea a beneficiat se suportul de specialitate al Direcţiei Operațiuni Speciale din Poliţia Română. La activitățile de ieri au participat și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj și Brigada de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Magistrații Tribunalului Sălaj au decis ca cele două persoane reținute pentru 24 de ore să fie arestate preventiv pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.