Din 15 mai, strănutul fără mască îți poate aduce dosar penal

Potrivit declarațiilor ministrului de interne, Marcel Vela, din 15 mai dacă ai ghinionul să ai anumite alergii (e sezonul pufului și al polenului), să nu ai mască și să strănuți în spații închise, îți poate aduce dosar penal!

Strănutul poate fi provocat de aerul umed sau rece, inspirarea gazelor toxice sau a fumului, prafului, depunerile pe căile respiratorii cauzate de boli respiratorii, sau pur și simplu din cauza anumitor simple alergii acute sau sezoniere.

Declarație șocantă a ministrului Vela: Când vedeți că cineva strănută și nu are mască puteți suna la 112, e în zona penalului.

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat, într-un interviu pe YouTube, că o persoană care intră la metrou fără mască și strănută s-ar putea alege cu dosar penal. Dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal, anunță ministrul Internelor.

La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112, dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască. Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și masuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict”, a afirmat Vela intr-o discutie pe canalul de YouTube al lui George Buhnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.