Din iulie, primele cinci autobuze electrice intră în trafic

Compania din Cehia care a câștigat licitația privind achiziția celor 20 de autobuze electrice a livrat până în aceest moment primele cinci autobuze electrice din gama de 10 metri, urmând ca săptămâna viitoare să mai trimită alte două autobuze la Zalău.

Astfel că odată ce autobuzele ajung la Zalău, intră automat în procedura de recepție și testare, iar apoi așa cum spune primarul Ionel Ciunt, vor fi puse la dispoziția zălăuanilor și date în folosință.

Potrivit lui Ionel Ciunt, primele cinci autobuze vor intra în trafic în cursul lunii iulie, astfel că cetățenii vor beneficia de un confort sporit pe perioada verii, când știm bine că temperaturile ridicate creează un discomfort ridicat. Autobuzele eletrice sunt superdotate din toate punctele de vedere, inclusiv cu aer condiționat.

„Cele cinci autobuze eletrice fac parte din cele 10 de acest tip, care după recepționarea lor o să intre în trafic efectiv. Din acest model o să mai vină încă 5 autobuze după care se va face o pauză de o lună de zile. Începând cu luna septembrie se va relua livrarea autobuzelor din modelul mai lung încă 10 bucăți. Autobuzele vor intra în trafic în cursul lunii iulie, imediat ce ele vor fi recepționate”,

a transmis primarul Ionel Ciunt.

Directorul general al SC Transurbis Zalău, ing. Alin Oros, susține că acest proiect de investiții pe fonduri europene este unul dintre cele mai importante pentru comunitatea noastră. După finalizarea proiectului, transportul public în comun va fi unul dintre cele mai moderne din regiunea noastră.

„Este un proiect măreț pentru noi zălăuanii și sunt bucuros că acest proiect se derulează în mandatul meu. Sunt recunoscător administrației publice locale și primarului Ionel Ciunt, care a reușit să promoveze acest proiect care este de o importanță majoră pentru municipiul nostru. Iată că am ajuns în etapa în care, în cel mai scurt timp primele cinci autobuze vor fi date în folosință pentru cetățeni”,

transmite directorul SC Transubis, Alin Oros.

Proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Municipiul Zalău, prevede achziția a 20 de autobuze electrice – 10 autobuze din gama de 10 m și 10 autobuze din gama de 12 m.

Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători. Autobuzul care urmează să ajungă în Zalău face parte din gama celor de 10 m.

Este vorba de un proiect pe fonduri europene cu o valoare totală de 60 de milioane de lei pentru care Primăria Municipiului Zalău s-a zbătut și a depus eforturi considerabile.

Contractul cu reprezentanții Asocierii SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL a fost semnat în la începutul lunii octombrie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.