Doar trei europarlamentari români (Cristian Terheș PNTCD) din 33 au votat împotriva „certificatului verde”

Doar 3 din 33 de europarlamentari romani am votat sa nu ni/vi se conditioneze libertatea de circulatie de un „certificat”.
1. Parlamentul European, cu o majoritate de 591 la 86 voturi si 16 abtineri, a votat impotriva amendamentului (nr. 11), pe care l-am cosemnat si eu, ce prevederea respingerea in bloc a “certificatului verde”. Prin respingerea acestui amendament, “certificatul” va fi implementat la nivelul intregii Uniuni Europene.
Doar trei romani am votat pentru respingerea acestui certificat: eu, Maria Grapini si Tudor Ciuhodaru.
2. Am introdus, impreuna cu cativa colegi din ECR, un amendament (nr. 9) care prevede ca acest certificat “Nu se poate considera că […] stabilește un drept sau o obligație directă sau indirectă pentru persoane sa fie vaccinate”.
Cu alte cuvinte, acest amendament stabileste ca acest certificat nu poate fi inteles/interpretat/folosit ca un pretext pentru vaccinare obligatorie. Prin urmare, nimeni nu poate obliga pe cineva, sub pretextul obtinerii acestui certificat, sa se vaccineze.
Am introdus acest amendament cu gandul ca, in cazul in care amendamentul de respingere a certificatului cade, macar vaccinarea sa nu fie obligatorie.
Acest amendament pe care l-am propus a fost adoptat cu 442 voturi pentru, 239 voturi impotriva si 14 abtineri.
Romanii care au votat impotriva acestui amendament, adica ca, sub pretextul acestui certificat, vaccinarea SA FIE obligatorie, au fost: Avram, Benea, Cretu, Manda, Negrescu, Nica, Plumb, Tudose.
Restul romanilor au/am votat pentru acest amendament, astfel incat vaccinarea, in interpretarea acestui certificat, SA NU FIE obligatorie.
Au mai fost si alte amendamente supuse la vot, dar asupra lor voi reveni intr-o postare ulterioara.
Daca nu erau zecile de mii de mesaje ale voastre, acest certificat putea fi folosit ca pretext pentru vaccinarea obligatorie. Va multumesc tuturor care v-ati luat din timp sa ne scrieti opinia cu privire la acest certificat.
P.S. Nu va temeti, insa, si nu va speriati! Lupta continua!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *