Doi bărbați cercetați pentru proxenetism

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au desfășurat activități operative în municipiul Arad, într-un dosar de proxenetism, activități în urma cărora două persoane au fost reținute.

În cursul anului 2022, polițiștii Biroului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de proxenetism.

În fapt, din probatoriul administrat a reieșit că, în perioada iulie-octombrie a.c., doi bărbați, de 32 și 33 de ani, ambii din județul Călărași, folosind metoda „Loverboy”, ar fi săvârșit acte de proxenetism în șase județe din țară, respectiv Sălaj, Cluj, Hunedoara, Brașov, Arad și Constanța, constând în aceea că au înlesnit, în mod repetat, activitatea de prostituție a două persoane de sex feminin și au beneficiat de sumele de bani obținute de cele două femei.

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii au efectuat o percheziție auto și 4 controale corporale, în urma cărora au descoperit și ridicat 4 telefoane mobile și 2.200 de lei.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 4 mandate de aducere.

Totodată, bărbatul de 32 de ani, este bănuit și de comiterea infracțiunii de distrugere, constând în aceea că, în luna iulie a.c., aflându-se în municipiul Zalău, ar fi distrus un aparat, tip slot-machine, amplasat într-o unitate economică din Zalău.

La data de 24 octombrie, față de cele două persoane bănuite de comiterea faptelor, polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați procurorului de caz cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.