Doi traficanți de droguri arestați de procurorii DIICOT

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, constând în efectuarea a trei percheziții domiciliare și una auto.

Din cercetări a reieșit faptul că, din luna iulie a anului curent și până în prezent, doi bărbați, de 18 și 33 de ani, din Zalău, ar fi efectuat operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, respectiv ar fi procurat, din municipiul Turda, județul Cluj, diferite cantități de astfel de substanțe, pe care le-ar fi comercializat către mai mulți tineri, din județul Sălaj.

La data de 20 octombrie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptei au fost depistate în trafic, în comuna Bobota, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Autovehiculul cu care se deplasau a fost percheziționat, iar cei doi bărbați au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, pentru audieri.

Activitatea a fost urmată de punerea în executare a trei percheziții domiciliare, două în municipiul Zalău și una în orașul Tășnad, județul Satu Mare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate un plic cu substanță albă, sub formă de cristale, susceptibilă de a produce efecte psihoactive, un cântar electronic de precizie, un instrument de prizare, 407 plicuri transparente cu închizătoare de tip zip-lock, neutilizate, un laptop, 2 telefoane mobile, un pumnal metalic, un spray iritant-lacrimogen și 1.600 de lei.

La data de 20 octombrie a.c., față de cei doi bărbați bănuiți de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar astăzi, 21 octombrie, instanța a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activitate au participat polițiști din cadrul I.P.J. Sălaj și I.P.J. Satu Mare și jandarmi din cadrul I.J.J Sălaj și I.J.J. Satu Mare.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.