Elevii care nu poartă mască riscă să li se scadă nota la purtare

  1. Elevii care își dau masca jos la școală riscă să aibă nota scăzută la purtare, pentru comportament neadecvat.
  2. Anisie: Este important să le explicăm copiilor că viața noastră nu trebuie pusă în pericol.
  3. Ministrul Educației spune că este de datoria profesorilor să discute cu fiecare elev în parte.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit vineri, 2 octombrie, despre sancțiunile pe care le riscă un elev care nu respectă măsurile impuse de autorități

În primul și primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Știm că având un comportament neadecvat în spațiul școlii, din punctul ăsta de vedere, nerespectând măsurile, riscă să i se scadă nota la purtare„, a spus Anisie.

Monica Anisie a subliniat, însă, că este important ca fiecare profesor să le explice elevilor că nu trebuie să pună în pericol viața celor din jur.

„Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol (…) Dacă un copil nu respectă regulile profesorul trebuie să-i explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează  față de cei din jurul lui, având în vedere că există posibilitatea să aibă virusul respectiv. (…) Nu există acum niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului”, a mai explicat ministrul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.