Episcopul Sălajului Petroniu a donat 260.000 lei pentru reparații la Biserica Ortodoxă din Crasna

Joi, 20 octombrie 2022, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc conferința pastoral-misionară semestrială de toamnă, a preoților din Episcopia Sălajului. Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica acestor conferințe fiind unitară în întreaga Patriarhie.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu și a fost susținută de Preacucernicul Părinte Claudiu Popiț, preot paroh al Parohiei Preoteasa, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Totodată, în contextul evenimentului tragic care a avut loc în Parohia Crasna, din Protopopiatul Șimleu Silvaniei, când biserica parohiei a fost cuprinsă de flăcări, fiind grav deteriorată, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a oferit Preacucernicului Părinte paroh Sorin Șandor un ajutor financiar considerabil, constând în suma de 260.000 lei, bani care au fost adunați din donațiile preoților și enoriașilor din Episcopia Sălajului.


Apel umanitar din partea Pr. paroh Sorin Șandor

Dragi români de pretutindeni, în data de 15 septembrie 2022 biserica ortodoxă din Loc. Crasna Jud. Sălaj, a fost grav afectată de un incendiu!
Cu smerenie mă adresez fiecăruia dintre dvs. vă rugăm să ne sprijiniți din puținul dumneavoastră pentru a reclădi locașul Domnului!
Avem nevoie urgentă de ajutor, pentru că toate lucrările de reparație ce vor urma sunt de maximă urgență și necesitate.
Vă rugăm, așadar, să fiți părtași la durerea noastră și să ne ajutați pentru a putea reface biserica.
Pr. paroh Sorin Șandor Telefon: 0763673274 – PAROHIA ORTODOXĂ CRASNA str. Primăverii, nr. 954, jud. Sălaj.
Cod IBAN: LEI: RO69RNCB0214047540810001
EURO: RO20RNCB0214047540810010
Cod SWIFT: RNCBROBU
Sucursala BCR Zalău.
Bunul Dumnezeu să vă primească jertfa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.