EȘEC pentru PNL: Eliminarea pensiilor speciale, declarată neconstituțională


CCR lovește puternic în Partidul Național Liberal, partid care a susținut puternic și au creeat chiar o campanie mediatică din eliminarea pensiilor speciale. Ba mai mult, au „jurat” că odată ajunși la guvernare le vor elimna cât ai clipii. Nu au făcut NIMIC. Promisiuni ZERO, doar vorbe goale !


Judecătorii Curții Constituționale a României au decis, miercuri, că legea privind abrogarea pensiilor speciale este neconstituțională.. Curtea a fost sesizată în acest sens de Avocatul Poporului și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizările Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului împotriva legii prin care au fost abrogate toate pensiile speciale, cu excepţia celor din Armată şi Ministerul de Interne.

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, pe motive de procedură, iar judecătorii nu au mai dezbătut fondul legii.

Legea pentru abrogarea pensiilor speciale, inclusiv a magistraţilor, a fost votată de Camera Deputaţilor în sesiune extraordinară la începutul anului. Legea propusă de PNL a fost adoptată cu 247 de voturi „pentru” şi 21 de abţineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.