Europarlamentarul Cristian Terheș: „Mafia PNL ține România blocată ca să poată fura”

„Dacă vă întrebați de ce mafia PNL, în frunte cu Iohannis, dorește să țină în continuare România blocată, aveți răspunsul mai jos: să poată fura fără număr!!!! 40 de milioane de euro pe 100 de milioane de măști. Câte spitale se puteau moderniza cu acești bani? Când toate țările își ridică restricțiile ca să-și pornească economiile, România condusă de mafioții liberali vor să ducă la faliment țara, pentru ca străinii să o poată cumpăra ieftin. #JosMafiaPNL”,

a postat pe Facebook, europarlamentarul PNȚCD, Cristian Terheș. 

Ministerul Sănătății cumpără, fără licitație, peste 100 de milioane de măști în valoare de peste 40 de milioane de euro Într-un răspuns oficial pentru Libertatea, reprezentanții ministerului au susținut că procedura nu s-a încheiat încă și că s-ar fi primit 43 de oferte de la operatori economici.

Ministerul Sănătății a lansat, la 29 mai, o procedură de negociere pentru a cumpăra între 90 de milioane și 115 milioane de măști pe care intenționează să le distribuie în întreaga țară către persoanele defavorizate. Acordul-cadru valorează peste 40 de milioane de euro, iar banii provin din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Conform invitației de participare din 29 mai, Ministerul Sănătății urmează să cumpere, prin procedura de negociere, echipamente medicale la un preț de maximum 193.200.000 de lei, fără TVA (aproximativ 40 de milioane de euro – n.r.) și minimum 151.200.000 de lei (aproximativ 31 de milioane de euro – n.r.).

Prețul estimat pentru fiecare mască este de 1,68 de lei, iar cantitatea estimată este de minimum 90 de milioane măști și de maximum 115 milioane de măști. Firmele au avut la dispoziție doar câteva zile pentru a pregăti documentele necesare – de la 29 mai până la 3 iunie, când s-a încheiat termenul de depunere a ofertelor.

Ordonanța de Urgență 78/2020, în baza căreia s-a organizat procedura, stipulează că banii pentru cumpărarea măștilor provin din Fondul de rezervă bugetară prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.