EXCLUSIV! Primarul Dan Ghiurco vrea să construiască un spital nou pentru toată zona de Nord-Est a județului Sălaj

Unul dintre greii din politica sălăjeană – primarul Orașului Jibou, ing. Dan Ghiurco, își dorește să construiască un spital nou de care să beneficieze întreaga populație din Jibou și de pe cele două Văi a Someșului și a Almașului.

La finalul anului 2021 primarul Dan Ghiurco a finalizat studiul de oportunitate în vederea construirii unui nou spital care să deservească cetățenii din Nord-Estul județului Sălaj, adică comunele de pe Valea Someșului și Valea Almașului.

Administrația locală a demarat procedura de achiziție pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și Proiectul Tehnic a investiției.

Tot la finalul anului 2021, Primăria Jibou a finalizat procedura de achiziție a terenului aferent noului spital.

Primarul Dan Ghiurco împreună cu deputatul dr. Florian Neaga au început o muncă titanică și au programate mai multe întâlniri cu miniștrii de resort din Guvernul României – Ministerul Dezvoltării, Ministerul Sănătății, pentru a promova și obține aprobarea acestui proiect măreț pentru județul Sălaj.

Am documentat și am fost suprins să văd că în ultimii 20 de ani în România s-a construit un singur spital de la zero, chiar dacă au fost construite corpuri noi de clădire. Singurul spital nou construit de la ZERO se află la Mioveni.

Pentru ca acest proiect al spitalului nou de la Jibou să aibă succes, primarul Dan Ghiurco, împreună cu deputatul Florian Neaga au vizitat unitatea spitalicească de la Mioveni cu dorința de a se informa și a reuși implementarea proiectului.

Noul spital de la Jibou va fi construit pe un teren situat pe strada Someșului, locația fiind foarte aproape de elicopterul SMURD și de Stația de Ambulanță Jibou. Ideea aministrației locale are un singur scop, acela de a îmbunătății serviciile medicale oferite cetățenilor atât din Jibou, cât și cetățenilor din comunele de pe cele două văi a Someșului și Almașului.

Doctorul Florian Neaga, deputat și membru în Comisia de sănătate și familie din Camera Deputaților este „creierul” acestui proiect, fiind specialistul care acordă cea mai înaltă consultanță în realizarea și derularea investiției.

2 thoughts on “EXCLUSIV! Primarul Dan Ghiurco vrea să construiască un spital nou pentru toată zona de Nord-Est a județului Sălaj

  1. Maria, dacă ar fi mai mulți pesimiști ca tine, nu s ar mai face nimic.
    Hai sa nu facem nimic, ca doar e populația în scădere:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *