FAPTE BUNE: Primarul Ionel Ciunt și medicul Amalia Găvriluț au donat pentru elevii cu rezultate bune

Într-o lume în care totul se cumpără cu bani, iar omenia a început să dispară încetul cu încetul, rar ne este dat să vedem oameni care mai și fac FAPTE BUNE. Deși politicienii sunt catalogați de cetățeni drept oameni lacomi și orientați doar spre propriul interes, vă prezentăm un caz care ar trebui să vă dea de gândit multora dintre voi.

Am răsfoit azi, toate proiectele dezbătute de Consiliul Local Zalău, iar un proiect ne-a atras atenția și nu pentru că ar fi ceva ieșit din comun, ci pentru că este vorba de FAPTE BUNE.

Este vorba de proiectul de hotărâre numărul 3 de pe ordinea zi de mâine, 28 mai, cu privire la rectificarea bugetară a Municipiului Zzalău. Acolo observăm faptul că o  sumă nu foarte mare, a fost donată de către doi oameni cu suflet bun, bani cu care au fost premiați elevii sălăjeni cu note mari și merite deosebite.

Este vorba de primarul Zalăului, Ionel Ciunt, un om cu un suflet cald, cum rar îți este să întâlnești. Edilul, împreună cu doctorul Amalia Găvriluț – consilier local la Zalău, au donat suma de 2.450 lei pentru premii acordate elevilor din județ cu note bune obținute la olimpiadele județene, naționale și la diferite concursuri.

Într-adevăr suma nu este foarte mare, dar este importantă, mai ales când este dăruită cu tot sufletul.

Poate că mulți îl cunoașteți pe primarul Ionel Ciunt, și e și normal să fie așa. Este în acest moment politicianul cu cea mai mare notorietate la nivelul județului, având o imagine impecabilă și înregistrează un procent de 60% încredere în rândul sălăjenilor. Ionel Ciunt a fost de mai multe ori prefect al județului Sălaj, funcție din care a reprezentat cu cinste județul, dar s-a și implicat foarte mult în rezolvarea problemelor cu care se confruntă sălăjenii.

Deși adesea criticat pe nedrept, Ionel Ciunt a venit în fața zălăuanilor în campania din 2016 cu un proiect CLAR și bine pus la punct pentru dezvoltarea orașului. Având în spate o echipă de profesioniști, Ionel Ciunt a reușit ca în cei 4 ani la conducerea Primăriei Zalău să promoveze 31 de proiecte pe fonduri europene, care însumează circa 100 de miloane de euro, bani atrași de la Uniunea Europeană. Sumă la care se adaugă alte milioane de lei atrase de la bugetul național, prin diferite programe naționale.

De fiecare dată când intri la Ionel Ciunt în birou, radioul este fixat pe muzică creștină, ceea ce spune multe despre edil. A fost nelipsit de la evenimentul „Marșul pentru viață”, unde a susținut puternic familia creștină. Ionel Ciunt este un credincios cu frică de Dumnezeu. Primarul Ionel Ciunt este căsătorit, iar soția lui este profesoară în Zalău. Singura lui fiică este doctor, ceea ce spune multe despre calitatea familiei Ciunt.

Ionel Ciunt este un om modest, mereu aplecat problemelor cu care se confruntă cetățenii, fapt pentru care ori de câte ori este abordat răspunde cu calm și oferă soluții. Un om responsabil, vedem cu toții că primarul Ionel Ciunt este permanent pe șantierele din oraș, unde verifică la fața locului executarea lucrărilor. Unde sunt probleme, nu iartă nimic!

Deși suntem mereu împinși să criticăm, noi cetățenii uităm să mai fim și oameni, să vedem și partea plină a paharului, să vedem eforturile depuse care stau în spatele unui proiect sau a unei decizii importante. Omul Ionel Ciunt este liderul de care Zalăul a avut nevoie pentru ca acest oraș gri și mizerabil, să renască și să devină cu adevărat un oraș european.

Semnează,

Echipa Ziarului Online Monitorul de Sălaj 

București, 27 mai 2020 

One thought on “FAPTE BUNE: Primarul Ionel Ciunt și medicul Amalia Găvriluț au donat pentru elevii cu rezultate bune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.