Fără festivități de deschidere a anului școlar, iar părinții nu au voie în curtea școlii

Președintele României a declarat într-o conferință de presă că rolul autorităţilor locale de a asigura instituţiilor de învăţământ tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea noului an şcolar şi le-a mulțumit dascălilor şi conducerilor şcolilor, care „nu de puţine ori trebuie să găsească soluţii pentru desfăşurarea cursurilor în condiţii de siguranţă”.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va participa la niciun fel de festivitate de deschidere a anului şcolar, dar va avea un mesaj video pentru elevi şi pentru dascăli.

„După părerea mea, aceste festivităţi nu trebuie organizate în acest an. Sunt evenimente unde vine multă lume, este greu de ţinut oamenii la distanţă. Vin copii şi care nu îşi cunosc învăţătoarea, profesorul, e posibil să se înghesuie şi să avem efectul opus decât cel pe care ni-l dorim. Nu sunt ministru al educaţiei, dar părerea mea este că nu ar trebui să aibă loc aceste festivităţi în situaţie de pandemie. Nu voi participa la niciun fel de festivitate de început de an, dar voi avea un mesaj video pentru elevi şi pentru dascăli”, a răspuns președintele la întrebarea care i-a fost adresată în acest sens.

În județul Sălaj deja au fost stabilite principalele reguli pe care atât elevii, dar și părinții trebuie să le respecte la începerea noului an școlar.

Fiecare clasă este programată să înceapă anul școlar la o anumită oră, elevii au stabilite foarte bine traseele pe care vor intra în unitățile școlare, iar faptul că nu sunt organizate festivități, părinții sunt rugați să nu intre în curtea școlilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *