FOTO/Zalău: Stadiul lucrărilor de modernizare a străzii Simion Bărnuțiu

Proiectul de modernizare a str. SimionBărnuțiu este în grafic. În momentul de față se lucrează pe 3 tronsoane și au fost efectuate următoarele categorii de lucrări:

1️⃣ Tronson str. Simion Bărnuțiu – de la intersecția cu str. Industriei până la intersecția cu str. Voievod Gelu:
– instalații curenți slabi – canal tehnic;
– canalizare pluvială;
– borduri;
– 80% trotuare și piste de biciclete.

2️⃣ Tronson str. Simion Bărnuțiu – de la intersecția str. Voievod Gelu până la intersecția cu str. Dumbrava:
– instalații curenți slabi – canal tehnic și canalizare pluvială pe partea stângă.

3️⃣ Tronson str. Voievod Gelu:
– 80% instalații curenți slabi – canal tehnic și canalizare pluvială;
– trotuare și piste de biciclete, de la intersecția str. Voievod Gelu până la intersecția cu str. Ioan Nechita.

Proiectul privind “Modernizare coridor integrat de mobilitate urbană axa est-vest: str. Simion Bărnuțiu – str. Voievod Gelu” este finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa 4.1 – mobilitate urbană durabilă. Lucrările vor fi efectuate până în zona Scala și cuprind inclusiv reabilitarea tramei stradale.

Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Zalăului Ionel Ciunt în data de 28 iunie 2019, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale de față cu ministrul Daniel Suciu.

Scopul proiectului este reducerea emisiilor de carbon în municipiu, provenite de la transportul rutier şi creşterea numărului de biciclişti şi pietoni.

Astfel, pe strada Simion Bărnuţiu se vor reabilita şi extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluvială, staţiile de autobuz (9 staţii), va fi amenajată o pistă de biciclete, iar pe o distanţă de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public.

Valoarea totală a proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile este de 59,71 milioane lei, din care fonduri europene atrase în valoare de 54,69 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.