Francezii de la Egis vor superviza lucrările pe lotul UMB, Zimbor – Poarta Sălajului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractul pentru supervizarea lucrărilor pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) cu francezii de la Egis.

Aceeași companie de consultanță a asigurat și până acum supervizarea lucrărilor pe toată Autostrada Transilvania, încă de pe vremea când era construită de americanii de la Bechtel.

Noul contract cu Egis a fost semnat pe 5 august 2022 pentru suma de 24,63 milioane de lei, potrivit unui anunț de atribuire publicat pe 11 august în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cadrul licitației câștigate de Egis, era de 160 luni începând, din care: 12 luni supervizarea pentru etapa de proiectare, 24 luni supervizarea pentru etapa de execuție a lucrărilor și 124 de luni supervizarea pentru perioada de garanție a lucrărilor.

„Având în vedere că la data lansării prezentei proceduri de achiziţie publică (12 octombrie 2021 – n.r.) există în desfăşurare contractul nr. 2562/2004 încheiat între Autoritatea Contractantă şi J.V. Egis Royte Scetaroute – Egis International, având ca obiect supervizarea întregului obiectiv de investiţii: Autostrada Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, semnarea contractului de achiziţie publică este condiţionată de decizia Autorităţii Contractante privind încetarea contractului mai sus menţionat”, se mai arăta în anunțul de licitație.

În octombrie anul trecut, cu ocazia lansării a patru licitații pentru supervizarea de lucrări pe A3, reprezentanții CNAIR ne-au explicat că contractul semnat în 2004 cu Egis pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Brașov – Borș urma să înceteze. „Aceste licitații au fost lansate pentru a se asigura serviiciile de supervizare pe sectoarele menționate, după finalizarea contractului cu Egis. După atribuirea contractelor pe secțiunile menționate, se va înceta contractul cu Egis, dar acest lucru se poate efectua atunci când va exista un Supervizor nou”, au transmis atunci reprezentanții CNAIR.

În octombrie anul trecut, cu ocazia lansării a patru licitații pentru supervizarea de lucrări pe A3, reprezentanții CNAIR ne-au explicat că contractul semnat în 2004 cu Egis pentru supervizarea lucrărilor la Autostrada Brașov – Borș urma să înceteze. „Aceste licitații au fost lansate pentru a se asigura serviiciile de supervizare pe sectoarele menționate, după finalizarea contractului cu Egis. După atribuirea contractelor pe secțiunile menționate, se va înceta contractul cu Egis, dar acest lucru se poate efectua atunci când va exista un Supervizor nou”, au transmis atunci reprezentanții CNAIR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.