Gabriela Hossu de la Casa Municipală de Cultură îngenuncheată de Darius Prodan

Tânărul zălăuan Darius Prodan face minuni dea dreptul prin ceea ce realizează în Curtea Artiștilor, iar succesul pare că deranjează. Managerul Casei Municipale de Cultură, Gabriela Hossu este deranjată de ce face acest tânăr pentru cultura orașului și pune chiar piedici în realizarea spectacolelor de teatru.

Gabriela Hossu este tipul de manager care ar trebui demis în secunda a doua din funcție, un personaj sumbru care nu face nimic altceva decât să pape banii statului.

Rușine Gabriela Hossu! Demisia urgent!


Vara aceasta ne-au trecut pragul mari artiști. Urmează să mai vină și alții. Din 2018 au jucat peste 200 de artiști în cadrul ptoiectelor noastre. Am organizat și organizăm în această vară 3 spectacole pe săptămână și am adus orașul într-un top național al activităților culturale, în contextul în care la Zalău se jucau înainte 3-4 spectacole de teatru pe an.

Din păcate, toate aceste argumente și multe altele nu au fost suficiente pentru a obține sprijinul Casei Municipale de Cultură (Fostul Club al Tineretului). Am căutat să avem un dialog și o bună colaborare cu instituțiile de cultură din oraș și județ. Dacă celelate instituții culturale s-au arătat deschise și au susținut proiectele noastre, Casa Municipală de Cultură Zalău, sub management-ul doamnei Gabriela Hossu, a refuzat în repetate rânduri să susțină proiectele culturale cu suflu nou, ba chiar a încercat să pună piedici realizării acestora. Probabil, doamna se gândește că lumea va vedea în cele din urmă cum alți operatori culturali fac proiecte peste proiecte, în timp ce dumneaei conduce o instituție inactivă, cu un ansamblu folcloric nefolosit la adevăratul potențial și cu un buget anual de aproximativ 600 de mii de euro.

Am solicitat Casei Municipale de Cultură Zalău, în ultima lună, următoarele:

– cofinanțare în valoare de 15%(50.000 de lei) pentru proiectul non profit Curtea Artiștilor 2020;

– o sală unde să facem repetițiile timp de lună la proiectul “Verde Tăiat” – proiect finanțat de Ministerul Culturii prin AFCN în valoare totală de aprox 25.000 de euro.

– un mixer de lumini pentru 4 ore

Am solicitat suma de 50 de mii de lei ca sprijin în realizarea proiectului Curtea Artiștilor 2020, care însumează peste 30 de spectacole, în condițiile în care Casa Municipală de Cultură dispune de un buget anual de 600 de mii de euro. Câte evenimente a desfășurat anul acesta cu acești bani? Dar anul trecut? Sălile stau goale, angajații fiind în acest moment în șomaj tehnic. Chiar și dacă se întorc, au săli suficiente la dispoziție, mai ales că nu se pot desfășura evenimente cu public în această perioadă. Doamna mi-a invocat fapul că în starea de alertă nu se pot ține repetiții, lucru total fals, și faptul că e nevoie de o hotărâre de CL pentru a aproba această sală. Am reușit totuși să atragem o finanțare de 25 de mii de euro și 8 artiști extraordinari, într-un proiect pe care nu îl putem realiza din cauza unor motive inventate de către doamna manager.

Cred că faptele vorbesc și spectatorii au văzut cine face performanță. Îi reamintesc doamnei manager că nu este șefă și stăpână pe această instituție publică și că e nevoie de dialog și colaborare pentru dezvoltarea culturală a acestui oraș. Încă sper ca lucrurile să se schimbe în bine și să găsim loc de colaborare pentru a putea da publicului proiecte de calitate și educative.

Dacă doamna manager Gabriela Hossu nu urmează să arate deschidere spre proiectele culturale ale altor operatori culturali independeți, îi solicit public demisia!

#eȘiCasaNoastră

One thought on “Gabriela Hossu de la Casa Municipală de Cultură îngenuncheată de Darius Prodan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.