GATA! Primul autobuz electric este în drum spre Zalău

Acesta face parte din proiectul finanțat din fonduri europene privind modernizarea sistemului de transport în comun din Municipiul Zalău, care prevede achziția a 20 de autobuze electrice – 10 autobuze din gama de 10 m și 10 autobuze din gama de 12 m.

Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători. Autobuzul care urmează să ajungă în Zalău face parte din gama celor de 10 m.

Este vorba de un proiect pe fonduri europene cu o valoare totală de 60 de milioane de lei.

Contractul cu reprezentanții Asocierii SC Anadolu Automobil Rom SRL – SC Aic Trucks SRL – SC Radcom SRL a fost semnat în la începutul lunii octombrie. Potrivit contractului, firma cehă se obligă să furnizaze 20 de autobuze electrice (10 autobuze de 9,5 metri; 10 autobuze de 12 metri), instalarea a șase stații de încărcare rapidă, 20 de stații de încărcare lentă, două transformatoare pentru stații, dar și alte dotări care vor ridica mult standardul în transportul public din Zalău – sistem de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, sistem de e-ticketing pentru 65 de autobuze, sisteme de informare și monitorizare a călătorilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.