Guvernul a redus la jumătate gratuitatea transportului în comun pentru studenții din Zalău

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Zalău pentru data de 12 martie 2021, orele 09:00, având pe ordinea de zi un singur proiect de hotarare privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 443/20.12.2018 cu modificările ulterioare şi a Hotărârii Consiliului Local nr. 331/15.11.2019, cu modificările ulterioare, ce reglementează transportul public local in comun în municipiul Zalau, prestat de SC Transurbis SA Zalau.

Concret, Guvernul a emis un OUG prin care a redus la jumătate gratuitatea la transportul în comun pentru studenți, care inițial era de 100%. Astfel că toți studenții din Zalău care circulau cu autobuzele Transubis gratuit, din 15 martie 2021 vor beneficia de o gratuitate de doar 50%.

Motivul emiterii proiectului de hotarare il constituie modificarea prin OUG 8/18.02.2021
a Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, in sensul modificării reducerii de tarif la transportul public local pentru studenţi, din minim 50% în 50%.

“Studenta înmatriculaţi la forma de invatamant cu frecventa, in instituţiile de invatamant
superior acreditate, in varsa de pana la 26 de ani, beneficiază de tarifredus cu S0% pe mijloacele de transport local in comun, transport intern auto, cu metroul, precum si pentru transportulferoviar la toate categoriile de trenuri, clasa a Il-a si naval, pe totparcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii, beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport.”

Conform ordonanţei de urgenta sus-mentionate, modificările intra in vigoare la data publicării hotărârii de modificare a Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroulpentru elevişi studenţi, prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 42/2017, cu modificările şi completările ulterioare, dar nu mai târziu de 15 martie 2021.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *