Hereclean: Primarul Dobrai Francisc pleacă la București să aduncă bani pentru noi proiecte de investiții

Primarul Comunei Hereclean, Dobrai Francisc pleacă azi la București pentru a depune la Compania Națională de Investiții mai multe proiecte de investiții și se va lupta să obțină finanțarea necesară.


Este vorba de trei proiecte importante pentru comunitate, canalizare, asfaltarea drumurilor și sediu nou de Primărie.

Primul proiect depus la CNI privește realizarea unei rețele de canalizare pentru satele Guruslău și Dioșod, proiect intitulat „Fose septice, micorstații de epurare și sisteme de alimentare cu apă”, proiect de depășește valoare de 1 milion de euro.

În cadrul proiectului vor fi executate următoarele lucrări:

  • – 21 de kilometri de rețea de canalizare
  • – 422 de cămine de canalizare
  • – 485 de racorduri la gospodării
  • – 10 stații de pompare apă uzată
  • – 1 stație de epurare

De menționat este faptul că cetățenii nu vor ave de suportat nicio cheltuială pentru branșare, costurile fiind cuprinse în proiect.

Al doilea proiect important care urmează să fie depus spre finanțare la CNI București este pentru asfaltarea și modernizarea drumului comunal DC 7, pe o lungime de 4 kilomatri, proiect ce are o valoare de 2 milioane de lei.

Iar al treilea proiect pentru care primarul Dobrai Francisc speră să obțină finanțare privește construirea unui sediu noi de Primărie.

Clădirea în care funcționează în acest moment Primăria Hereclean va fi transformată în bibliotecă comunală, iar în jumătate din clădire va fi amenajată o arhivă modernă pentru administrația locală.

„Primăria Hereclean are în execuție mai multe proiecte de investiții, iar în acest moment lucrăm în toate satele la drumuri și asfaltări. Construim o capelă nouă, se lucrează la școală și se construiește o grădiniță nouă. 

Pe lângă aceste lucrări consider că este benefic să promovăm și să pregătim proiecte noi, care la final să aducă bunăstare cetățenilor și să reușim să creștem standardele de viață în comuna noastră”, a transmis primarul Dobrai Francisc.

One thought on “Hereclean: Primarul Dobrai Francisc pleacă la București să aduncă bani pentru noi proiecte de investiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.