Horoatu Crasnei: Primarul Florian Sur implementează proiecte mărețe pentru comunitate

Din 2012, de când Primăria Horoatu Crasnei este condusă de Florian Sur, lucrurile au început să se schimbe în bine, iar localitățile au cunoscut o dezvoltare continuă, în special prin atragerea de fonduri europene sau guvernamentale. Lucrări importante s-au realizat și cu bani de la bugetul local.

În cei  şase ani pe care îi are în fruntea comunităţii locale, Florian Sur a bifat multe realizări benefice pentru comunitate, care la final au adus bunăstare şi un nivel de trai mai bun.

Căminul cultural din Horoatu Crasnei a fost renovat din temelii, cu bani de la bugetul local

În anul 2016 au început lucrările de renovare şi reabilitare din temelii a căminului din Horoatu Crasnei, care a fost finalizat în vara anului 2017 şi a fost inaugurat chiar de Zilele comunei.

Iluminat public modern – corpuri de iluminat cu LED

În 2017, în toată comuna s-au înlocuit lămpile vechi şi s-a optat pentru un iluminat mai modern, dar şi mai econom cu corpuri de iluminat LED. Tot în 2017 a fost achiziţionat un buldoexcavator.

Capelă mortuară în satul Stârciu

În cursul anului 2018 a fost semnat contractul de finanţare prin GAL pentru construirea unei capele la cimitirul din Stârciu, valoarea investiţiei fiind de 60.000 de euro (fonduri europene). Construcția este realizată în proporție de 50%, fiind ridicată în roșu și acoperită. În perioada următoare constructorul va realiza lucrările interioare și izolația termică pe exterior.

Parc de joacă în centrul comunal

Autorităţile locale au demarat un alt proiect prin GAL pentru construirea unui parc de joacă pentru copii în localitatea Horoatu Crasnei, valoarea investiţiei fiind de  22.000 de euro.

10 km de drum urmează să fie asfaltaţi în acest an

Primăria Horoatu Crasnei a depus un proiect pentru modernizarea și asfaltarea a încă 10 kilometri de străzi ți ulițe în toate satele aparținătoare. Cele mai multe “uliţe” urmează să fie asfaltate în Horoatu Crasnei şi în Stârciu, cele mai mari sate din comună.

În anul 2017 s-a finalizat lucrările de asfaltare a Drumului Comuna DC 77: Horoatu Crasnei – Şeredeiu, în lungime de 6 kilometri.

în fiecare an Primăria Horoatu Crasnei întreţine drumurile agricole cu balastru pentru a asigura condiţii optime fermierilor, mai ales că în zonă se pune bază pe agricultură, iar terenul este lucrat în proporţie de peste 70%.

În Şeredeiu şi în Stârciu se construiasc două poduri prin PNDL2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.