În primele 2 luni din 2022, polițiștii sălăjeni au prins în trafic 19 persoane fără permis de conducere

Tânăr din Mureş depistat fără permis

Poliţiştii din Cehu Silvaniei au depistat la data de 14 martie a.c., în jurul orei 12.00, un tânăr, de 27 de ani, din Judeţul Mureş, care circula cu autoturismul pe strada Hododului din Cehu Silvaniei.

Din verificări a reieşit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Aproape 20 de persoane au fost depistate în trafic conducând fără permis sau cu permis necorespunzător

În perioada 1 ianuarie-28 februarie a.c., poliţiştii rutieri au depistat în trafic 19 persoane care circulau fără permis, dintre care şapte nu deţineau permis pentru nicio categorie de vehicule, zece au fost depistate conducând cu permis necorespunzător categoriei din care parte autovehiculul, iar două au încredinţat maşinile unor persoane care nu aveau dreptul de a conduce.

Reamintim că potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice  a unei persoane despre care se ştie că se află în situaţiile amintite sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *