Internat modern la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul din Zalău

Joi, 4 martie, a fost demarată procedura de recepție a obiectivului de investiții – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea unității de învățământ “Liceul Tehnologic Mihai Viteazul” din municipiul Zalău – etapa I internat, proiect finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.5 – licee tehnologice.

În urma lucrărilor, au fost îmbunătățite condițiile de cazare în internatul liceului pentru 163 de beneficiari, fiind amenajate 78 de camere cu două locuri, patru camere cu un loc, o cameră pentru persoane cu dizabilități, două camere de oaspeți, nouă oficii, sală de mese, spălătorie și cabinet medical. De asemenea, au fost desființate băile comune de pe fiecare palier și au fost amenajate băi individuale în fiecare cameră.

Întreaga clădire a beneficiat de lucrări privind creșterea eficienței energetice, refacerea în totalitate a șarpantei, izolarea termică a fațadei cu vată minerală, au fost înlocuite geamurile și ușile, a fost montată o scară exterioară pentru evacuare în caz de incendiu și au fost montate instalații pentru paratrăznet. Instalațiile termice, electrice și sanitare au fost înlocuite, în toate încăperile au fost montați senzori de fum, iar holurile dispun de corpuri de iluminat cu senzor.

De asemenea, s-a intervenit înclusiv la spațiul din zona internatului, fiind amenajate trotuarele de acces și trotuarul din jurul clădirii, a fost refăcută rețeaua de alimentare cu apă și au fost amenajate scările. Internatul urmează să beneficieze de dotările necesare, respectiv paturi, dulapuri, lenjerii de pat, electrocasnice pentru oficii, veselă și mobilier aferent cabinetului medical și spălătoriei.

Lucrările au fost efectuate de SC Clio SRL, valoarea totală a investiției fiind de 4.649.169,73 lei.

🟢“Lucrările privind modernizarea infrastructurii internatului de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” au efect benefic în ceea ce privește creșterea performanței educaționale pentru 163 de elevi. Sunt mulțumit de noua imagine pe care acest internat a dobândit-o în urma amplelor lucrări realizate cu finanțare din fonduri europene, iar acest tip de proiecte vor continua. Cu siguranță, condițiile de cazare create odată cu finalizarea lucrărilor vor atrage cât mai mulți elevi în acest internat”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.