Iohannis a anunțat că starea de alertă se prelungeşte în România

Decizii importante anunțate de președintele Klaus Iohannis după discuțiile avute miercuri cu premierul Ludovic Orban și cu cei mai importanți membri ai Guvernului. După încă o zi cu multe cazuri de infectare cu coronavirus și o situație tensionată în Parlament cu noua lege a carantinării și izolării șeful statului este nevoit să ia măsuri.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu premierul Ludovic Orban și membri-cheie din Guvern pentru a decide în privința măsurilor împotriva epidemiei de COVID-19, inclusiv o prelungire a stării de alertă care expiră vineri.

„Situația epidemiologică nu este bună! Am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID 19. Este mult, este foarte mult. În acest context vreau să vă spun 3 lucruri: Protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Purtea măștii și păstrarea distanței. În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar se vor păstra doar restricțiile aflate acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de noi relaxări. În acest context totuși îngrijorător dorim să luăm măsuri care vor duce la revigorarea economică. Guvernul are noi și noi acte normative care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. Voi avea vineri și sâmbătă discuții în Consiliul Europan despre revigorrea economică. E foarte important ca România să primească sume cât mai mari”, a declarat miercuri președintele Klaus Iohannis după întâlnirea cu premierul.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa de la ora 14:00 au participat prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.