Ionel Ciunt a emis ordinul pentru reabilitarea Liceului Ortodox din Zalău

Primăria municipiului Zalău demarează lucrările la o nouă investiție din fonduri europene.

Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae” din municipiu intră într-un amplu proces de modernizare. A fost emis ordinul de începere al lucrărilor, iar constructorul a început organizarea de șantier.

La acest obiectiv vor fi executate lucrări de reabilitare/modernizare a clădirii liceului pentru creșterea eficienței energetice și reducerea consumului de energie din surse convenționale și a emisiilor de CO2 eliberate în atmosferă. Principalele lucrări vizează izolarea termică a pereților exteriori, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, înlocuirea caloriferelor cu ventiloconvectoare și montarea de corpuri de iluminat economice cu bec tip LED.

Proiectul în valoare de 3.148.782,60 lei este finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa 3.1.B – eficiență energetică clădiri publice și are termen de finalizare 12 luni.

Această unitate de învățământ se adaugă celor 3 licee la care se execută lucrări de creștere a eficienței energetice – Liceul cu Program Sportiv “Avram Iancu”, Liceul de Artă “Ioan Sima” și Liceul Reformat “Wesselenyi”, cât și Liceului Tehnologic “Mihai Viteazu”, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a internatului.

“Pornind de la ideea că lumea poate fi schimbată prin educație și cultură am acordat atenție deosebită și acestor domenii. Astfel, am dat ordinul de începere al lucrărilor la un nou obiectiv de investiții – Liceul Ortodox “Sfântul Nicolae”. Pentru a asigura un cadru propice dezvoltării tinerei generații avem în lucru 7 proiecte – construire creșă în cartier Meseș, amenajare centru de zi pentru copii, modernizarea internatului de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” și creșterea eficienței energetice la 4 unități de învățământ. Urmează să fie demarate lucrările și pentru reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr. 5, iar acest tip de proiecte vor continua!”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.