Ionel Ciunt a reușit să deblocheze proiectul pentru bazinul de înot din Zalău

După ce timp de mai bine de 8 luni de zile, Guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban ține blocate mai multe proiecte pe fonduri europene al administrației de la Zalău, proiecte ce depășesc 67 de milioane de euro, primarul Ionel Ciunt a pus presiune pe decidenți pentru a debloca aceste investiții importante.


Primarul Zalăului, Ionel Ciunt a transmis inclusiv o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, prin care i-a cerut urgent deblocarea investițiilor și i-a dat mură în gură care proiecte stau blocate în sertarele de la guvern.

Iată că acțiunile au dat roade. Ionel Ciunt a învins Guvernul „Ciuma Galbenă” și astfel Zalăul va beneficia de un bazin de înot didactic realizat prin Compania Națională de Investiții.

„Nu am primit oficial niciun răspuns la proiectele pe care le-am depus, dar dacă e adevărată informația, mă bucur că presiunile pe care le-am pus și scrisorile deschise pe care le-am transmis Guvernului României au început să aibă efect. 

Chair dacă este un pas timid, promitem zălăuanilor că nu vom înceta să insistăm pe Guvernul liberal sau oricare alt guvern pentru finalizarea proiectelor pe care le-am depus spre finanțare”, a transmis primarul Ionel Ciunt.

Guvernul a aprobat indicatorilor tehnico economici și introducerea la finanțare a proiectului privind construirea unui Bazin de înot didactic in municipiul Zalau (strada Făgetului, cartierul Dumbrava Nord), obiectiv derulat prin Compania Naționala de Investiții.

În perioada imediat următoare, se va demara procedura de achiziție publică în vederea contractării lucrarilor de proiectare si execuție a acestui obiectiv. Construcţia se adresează uzului didactic, cu posibiliă utilizare publică în perioada de timp din afara orarului școlar. Bazinul de înot este proiectat astfel încât să respecte normele europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional.

Bazinul va avea:

– o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m
– o dimensiune de 25 * 12,5 m
– 5 culoare de 2,5 m lăţime
– blocstarturi la capatul de 1,80m (adâncime în conformitate cu normele europene).
– capacitatea lui este de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.

De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la 2 vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodată, în clădirea care adăposteşte bazinul de înot se va regăsi şi un cabinet de prim ajutor.

Valoarea estimata a investitiei este de aproximativ 12 milioane de lei, iar durata estimata de realizare este de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.