IPJ Sălaj: Activități recreative și preventive adresate copiilor din comunele Buciumi și Agrij

Copiii reprezintă centrul oricărei comunități, motiv pentru care, când vine vorba de siguranța lor, cu toții de unim forțele pentru a preveni victimizarea și a le asigura un mediu propice dezvoltării lor armonioase.

Prin intermediul polițiștilor de șiguranță școlară, prevenire, rutieră și nu numai, suntem nelipsiți din mijlocul copiilor, indiferent că sunt preșcolari, școlari, adolescenți sau liceeni.

Ne dorim ca de la o vârstă fragedă, copiii să înțeleagă că polițiștii le sunt prieteni, că veghează la siguranța lor și a celor dragi, dar mai ales că sunt mereu dispuși să le sară în ajutor atunci când se află în situații dificile.

O nouă acțiune informativ-preventivă, dar și recreativă au desfășurat ieri, 21 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, beneficiari fiind copiii și elevii școlilor din comunele Buciumi și Agrij.

Astfel că, polițiști de siguranță școlară, rutieri, criminaliști, de ordine publică, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit copiilor informații utile despre cum să nu devină victime ale violenței, regulile rutiere, de comportare la școală, în familie și societate.

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta. Aceste activități s-au suprapus Proiectului Eurpean Roadpol Safety Days, derulat în perioada 16- 22 septembrie, destinat tuturor categoriilor de participanți la trafic, în vederea reducerii accidentelor rutiere.

Au fost abordate și subiecte precum siguranța lor când se află la locurile de joacă, ori când sunt singuri acasă sau cum să procedeze atunci când s-au rătăcit într-un supermarket.

Cu cei mai mari, discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate modalități prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor.

De asemenea, cu cei mai mari polițiștii au discutat despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, dar și de substanțe psihoactive.

Luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au prezentat dotările și tehnica folosite le intervențiile în forță, iar o colegă criminalist le-a prezentat trusa de amprentare și, spre bucuria lor, i-a amprentat pe cei mai mici.

La activitate au participat apriximativ 180 de copii și cadre didactice, iar o contribuție mare în organizarea evenimentului au avut polițiștii Postului de Poliție Buciumi.

Polițiștii și-au luat rămas bun de la copii și au plecat cu promisiunea că se vor reîntâlni doar la astfel de ocazii și că vor ține cont de sfaturile acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *