JIBOU: Dan Ghiurco:,,Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”

,,Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă” este motto-ul care guvernează activitatea celor care lucrează în punctele de operare aeromedicale a SMURD.

Dreptul la viață este cel mai important, mai natural drept protejat prin constituție.

Punctul aeromedical Jibou deschis în 10 septembrie 2019 prin efortul comun al Inspectoratului General de Aviație ca operator aerian, al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ca operator medical și al ISU Sălaj prin Stația de Pompieri Jibou în incinta căreia s-a amenajat platforma și hangarul elicopterului.

Orașul Jibou a fost ales ca și gazdă al punctului aeromedical întrucât prezintă dispunere geografică optimă pentru zona de nord –vest a țării.

Misiunile principale sunt cele umanitare, intervențiile la accidente rutiere grave, transferul interclinic de urgență a pacienților critici, misiuni de căutare – salvare și de transport echipe medicale și organe pentru transplant.

Din septembrie până în prezent, echipajele de zbor formate din piloți, medici și asistenți au executat 412 misiuni operative, din care 409 misiuni umanitare, o misiune specială de transport organe și două misiuni în sprijinul IPJ Sălaj.

Această “unitate a vieții” a dat șansă la viață sutelor de pacienți aflați în stare critică arătând că oamenii au înțeles că timpul nu trebuie risipit – căci viața e făcută din timp.

Vreau să mulțumesc încă o dată medicului și omului RAED ARAFAT pentru implicarea în acest proiect precum și tuturor decidenților care au contribuit la această reușită.
Vă doresc CER SENIN !

Ing. Dan Ghiurco, primarul Orașului Jibou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.