JIBOU: Două străzi sunt transformate într-un „bulevard” modern

Ora;ul Jibou, al treilea ca populație din cele patru orașe ale Sălajului, cunoaște sub noua administrație condusă de primarul Dan Ghiurco un ritm accelerat de dezvoltare. Primăria a demarat mai multe proiecte, atât cu fonduri europene, cât și cu fonduri naționale, prin care dă o nouă față orașului. Lista de investiții pentru anul 2020 are o valoare de 1650 miliarde lei vechi până în prezent.

Surse din cadrul Ministerului Dezvoltării ne spun că Primăria Jibou urmează să mai semneze alte două proiecte pe fonduri europene cu o valoare de peste 13 milioane de euro.

Jiboul va fi traversat de o stradă modernă ca un bulevard

Un proiect îndrăzneț al noi adminstrații din orașul Jibou este acela de a transforma strada Tudor Vladimirescu și strada Odorheiului într-o singură arteră, care să devină la fel de utilă pentru Jibou ca Bulevardul Mihai Viteazu din Zalău.

Cele două străzi străbat orașul de la un capăt la altul, iar la sfârșitul lunii mai au fost finalizate primele lucrări de asfaltare. S-au mai finalizat modernizarea iluminatului public, care acum este cu sistem economic – becuri LED. Au fost realziate lucrări de canalizare și canal pluvial, iarcablurile electrice au fost introduse și ele în subterarn.

În proiect au fost cuprinse și reabilitarea trotuarelor, dar și realizarea pistelor de biciclete. Totodată, Primăria Jibou a plantat flori și plante pe toată lungimea străzii.

Valoarea proiectului este de aproape 6 milioane de lei, iar banii au fost obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„Dorința noastră este să devină bulevard. Vom extinde carosabilul acolo unde ni se permite să facem mai multe benzi pe sens. Toate cablurile au fost introduse în subteran s-au realizat piste pentru biciclete și numeroase locuri de parcare. La finalul lucrărilor, cele două străzi principale din oraș vor arăta ca un adevărat bulevard”,

a declarat primarul Dan Ghiurco.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.