JIBOU: Realizările primarului Dan Ghiurco în mandatul 2016-2020

Imediat după ce ing. Dan Ghiurco s-a instalat în funcţia de primar şi şi-a format echipa din jurul său, a început o muncă titanică de modernizare şi revitalizare a oraşului de pe Someş. Cunoaştem cu toţii că înainte de 2016, oraşul Jibou era gri, cu o infrastructură rutieră precară, unde nu se întâmplau nici foarte multe evenimente.

Însă, câştigarea alegerilor locale în 2016 de actualul primar, Dan Ghiurco, a fost un mare câştig pentru micul orăşel. În cei aproape 4 ani, Jiboul a devenit un oraş viu, a prins culoare şi trece poate prin cea mai prosperă perioadă din istoria sa, deoarece astăzi se derulează invetiţii importante care depăşesc 1.650 de miliarde de lei vechi, inclusiv din fonduri europene.

În cei patru ani 2016 – 2020, toate cele patru cămine culturale din satele aparţinătoare au fost reabilitate, modernizate şi dotate cu mobilier nou. Au avut loc ample lucrări de asfaltare atât în oraş, cât şi în satele Var, Husia, Cuceu. S-au executat peste 3500 mp de trotuare pavate, iar zona centrală a fost amenajată cu flori şi ghivece de flori.

Tribunele stadionului din oraş au fost reabilitate, iar acoperişul vestiarelor a fost refăcut. Sistemul de supraveghere video stradal a fost îmbunătăţit şi completat cu 24 de camere.

În anul 2018 au fost reabilitate şanţurile din satul Rona şi s-au făcut lucrări de reparaţii la capela din Jibou, unde curtea a fost pavată pe o suprafaţă de 700 mp. S-au executat lucrări de modernizare a zonei centrale, spaţii verzi, jardiniere, sistem de irigare, parcul central. În anul 2018 se continuă cu lucrări de asfaltare şi modernizare străzi în oraşul Jibou: 4 străzi în satul Cuceu, 5 străzi în satul Husia, 3 străzi în satul Var, 2 străzi în Jibou.

Totodată, s-au efectuat lucrări de acostamente, şanţuri betonate, podeţe şi accese la proprietăţi. Trotuarele din zona centrală au fost luminate cu becuri led. Jiboul este primul oraş care a introdus deşeurile menajere subteran, prin construirea a 6 puncte de colectare subterană şi 3 puncte de colectare selectivă cu acces controlat.

Realizarea ansamblului comemorativ la 100 de ani de la Marea Unire, a fost cel mai important eveniment din judeţ în anul Centenar.

Un alt proiect important pentru Jibou a fost extinderea sistemului de supraveghere video, obiectiv realizat în cursul anului 2019. Au fost amenajate spaţii verzi pentru petrecerea timpului liber pe strada Castanilor.

Sursa: www.danghiurco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.