JOS PĂLĂRIA/Poliția din Sălaj a recuperat un prejudiciu de 7.300 lei

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pericei continuă cercetările într-un dosar penal privind infracțiunile de înșelăciune și violare de domiciliu, fapte comise în luna februarie a acestui an. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

La data de 27 februarie a.c., un bărbat din comuna Pericei a sesizat Poliția prin plângere despre faptul că cinci persoane necunoscute s-au prezentat la locuința acestuia, la data de 26 februarie a.c., și i-au propus înlocuirea jgheaburilor în schimbul sumei de 1700 de lei.

Proprietarul a acceptat oferta, însă la finalul lucrării, persoanele în cauză i-au solicitat suma de 9000 de lei, pe motiv că a fost nevoie de mai multe materiale. În acel moment acestea au pătruns în locuință fără acordul proprietarului și au refuzat să plece până nu primesc suma solicitată. În final, cei 9000 de lei le-au fost oferiți și au plecat.

Verificările efectuate de polițiști au dus la identificarea și prinderea persoanelor bănuite de comiterea faptelor, vineri, 5 iunie a.c. Este vorba despre cinci tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani, patru din județul Covasna și unul din județul Harghita.

Prejudiciul în valoare de 7300 lei a fost recuperat și restituit celui păgubit.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de înșelăciune și violare de domiciliu, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale a acestora.

Pentru a preveni astfel de fapte recomandăm cetățenilor să nu aibe încredere în oferte miraculoase.

În situația în care vă confruntaţi cu asemenea situaţii, adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau apelaţi numărul unic de urgență 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.