JOS PĂLĂRIA. Tinerii din Jibou se implică în comuntate și sprijină persoanele vârstnice

Încă de la instalarea perioadei stării de urgență datorată de criza corovanvirus, un grup de tineri din orașul Jibou s-au implicat în comunitate și s-au oferit să devină voluntari pentru a ajuta persoanele vârstnice care nu au posibilitatea să se deplaseze pentru procurarea alimentelor sau a medicamentelor.

Tinerii și-au pus la dispoziție atât numerele de telefon, cât și autoturismele personale. Cei douăzeci de tineri și-au unit forțele și au ajutat inclusiv la distribuirea pachetelor cu materialelor de protecție împotriva virusului COVID-19, oferite gratuit de Primăria Jibou: 3 măști, spirt sanitar și săpun lichid. Tinerii au distribuit pachetele care au fost acordate tuturor cetățenilor din oraș, inclusiv celor din satele aparținătoare.

Ultima acțiune a voluntarilor din Jibou a avut loc joi, 30 aprilie, împreună cu Asociația Rescue 4×4 Cluj, când au fost distribuite persoanelor nevoiașe mai multe alimente de bază: lapte, iaurt, făină și pâine.

Inițiava acestui grup de voluntari a plecat de la Vlad Pașcalău, care nu este la prima acțiune de acest gen. Grupul de tineri a derulat acțiuni de caritate în comunitatea locală printre care amintim strângerea de fonduri pentru Casa de Copii din Jibou, dar și sprijinirea copiilor cu dizabilități.

Burlacu Luana, o clujeancă pusă pe fapte mari face voluntariat și ajută persoanele nevoiașe atât din Cluj, cât și din Sălaj, în plină criză de coronavirus.

„Am ajuns din vorbă în vorbă să mă cunosc cu Vlad Pașcalău și să realizăm că avem ân comun mai multe decât credem în ceea ce privește faptele bune pentru copii. Așa că Vlad a ajuns prietenul meu de încredere din zona Jibou. Am luat legătura Vlad deoarece am văzut că s-a implicat și în alte acțiuni caritabile. Chiar am văzut că de sărbătorile de iarnă, de dragul copiilor Vlad s-a deghizat în Moș Crăciun pentru piticii de la Centrul Multifuncțional din Jibou. 
In zona Clujului, am inițiat acum 1 luna și jumătate un proiect “Jurnal de bine” prin care încercăm să asigurăm un minim necesar de alimente pentru familiile care și au pierdut veniturile.
Acum două luni, am trimis prima dată la Jibou pijamale și lenjerii de pat pentru prunci. Încă nu i-am cunoscut, dar felul în care Vlad Pașcalău vorbește despre ei, mă face să îi iubesc de la Cluj.
Săptămâna trecută, am reușit cu ajutorul băieților de la “Rescue 4×4 Cluj” să redirecționăm o cantitate mare de lactate (iaurturi, lapte bătut) către Vlad, care s-a mișcat eroic și ne-a ajutat să le distribuim către persoanele nevoiașe. Pe lângă casa de copii, printre beneficiari s-au aflat și vârstnici. Aceștia au beneficiat și de câte 1 kg de faină și câte 1 pâine, achiziționate de prietenul nostru de la Jibou. Se poate! Împreună ne facem bine. Continuăm “Jurnalul de bine”, de la Cluj cu multă dragoste până la Jibou !”, ne-a declarat clujeanca Burlacu Luana.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.