Lege: Fiecare român primește 30 de măști de protecție gratuit

În timp ce Guvernul PNL bâjbâie, proiectul PSD „Măști de protecție pentru fiecare român” a fost adoptat de #Senat!

După ce săptămâna trecută s-a aprobat în Comisia pentru Administrație Publică proiectul PSD- “Măști de protecție pentru fiecare român”, legea a fost adoptată, ieri, de Senat.

Propunerea legislativă care prevede acordarea a 30 de măşti de protecţie, gratuit, fiecărui cetăţean român, pentru a se proteja de noul coronavirus, a fost inițiată de PSD cu sprijinul Pro România și urmează a fi adoptată și de Camera Deputaților.

În prezent, din cauza pierderii temporare sau definitive a locurilor de muncă şi, totodată, din cauza preţurilor oscilante pentru măştile de protecţie, foarte mulţi cetăţeni se află în imposibilitatea de a suporta cheltuielile aferente achiziţionării acestor măşti. Era de datoria Guvernului să acorde mijloace de protecţie împotriva noului coronavirus și să se asigure că milioanele de români pot să pună în aplicare măsurile de protecţie. Acest lucru nu s-a întâmplat!
Guvernul Orban anunțase o inițiativă similară, însă proiectul PNL a rămas doar la stadiul de promisiune, la fel ca multe altele.

Astfel, în vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României, în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii, prin Unifarm SA, dispune achiziţionarea de măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni şi din import.

Fondurile pentru acordarea măştilor se asigură de la bugetul de stat şi din fondurile proprii ale companiei Unifarm SA.

Distribuţia măştilor ar urma să fie realizată de aceeași companie, prin Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti, de către autorităţile publice locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.