Letca: Se lucrează pentru implementarea unui sistem de canalizare

Comuna #Letca este compusă din nouă localităţi, iar în aceste condiţii a fost mult de muncă pentru ca fiecare sat să se dezvolte. Prioritate au avut satele mai mari, iar spre exemplu, în Letca şi Lemniu există sistem de alimentare cu apă încă din anul 2010. În anul 2018 s-a rezolvat şi problema apei la Cozla, Ciula şi Cuciulat.

“A fost o lucrare importantă de aducţiune cu apă în cele trei localităţi, cu două foraje, în Cozla şi în Cuciulat. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 16 miliarde lei vechi şi ne bucurăm că am reuşit să alimentăm cu apă trei localităţi importante”, a spus primarul #Dorel #Man.

După ce în majoritatea satelor există acum o reţea de apă, autorităţile locale îşi dau silinţa ca în viitorul apropiat să fie implementată şi reţeaua de canalizare. Există un proiect pentru centrul comunal încă din 2004, însă acesta nu mai corespunde.

“Avem o lucrare de canalizare pentru centrul comunal, care a fost preluată de pe Ordonanţa 7 a Guvernului României, pe Ordonanţa 28. Este într-un stadiu de aşteptare, iar printr-o hotărâre a Consiliului Local s-a decis la expertizarea lucrării şi continuarea după reproiectare. Este un proiect început în 2004 care nu mai corespunde normelor de azi. Nici staţia de epurare nu mai corespunde normelor şi este depăşită ca şi tehnologie”, transmite primarul #Dorel #Man.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.