Lider UDMR, Sereș Deneș: „Vom realiza majorități în jurul șefilor de instituții aleși”

Este de notorietate că în județul Sălaj la alegerile locale pentru Consiliul Județean Sălaj și pentru orașe, nici un partid, indiferent că vorbim de PSD, PNL, UDMR sau alte partide, nu reușesc să obțină voturile necesare pentru a creea o majoritate simplă.

Așa se face că în de fiecare dată, după finalizarea alegerilor locale, partidele încep negocierile pentru a creea majorități în consiliul județean sau în consiliile locale pentru a putea promova proiecte pentru dezvoltarea comunităților.

Recent PNL Sălaj a anunțat că a reușit să bată palma cu UDMR în Consiliul Județean Sălaj astfel în cât să formeze o majoritate care să susțină și să voteze proiectele noului președinte al CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu PNL.

Liderul UDMR, deputatul Sereș Deneș a declarat că negocierile cu PNL nu sunt finalizate și că se vor lua în discuție inclusiv împărțirea instituțiilor din subordinea Consiliului Judeșean. Deneș a mai declarat că propunerea UDMR pentru una din cele două funcții de vicepreședinte este Robert Szilagyi – care se află în acest fotoliu din anul 2016.

UDMR vrea majorități în jurul aleșilor locali pentru ca instituțiile să funcționeze în beneficiul cetățeanilor

„La nivel local nu am ajuns la nicio înțelegere pentru că nu s-a discutat. Din punctul meu de vedere asta este normalitatea, în sensul că nu este pragmatic ca să creezi o alianță contra șefului instituției sau majoritate contra șefului instituției. Din punctul acesta de vedere de aceea am ajuns la concluzia că totuși la nivel de Consiliu Județean să creeăm majoritatea cu PNL. Au mai fost situații când am creeat majorităte în CJ Sălaj cu PNȚCD sau PD. Acest principiu și eu mi-l asum pentru că așa este normal pentru buna desfășurare a activității. Trebuie să fie o majoritate în jurul șefului instituției”, a declarat liderul UDMR, Sereș Deneș.

UDMR negociază și preluarea conducerii unor instituții aflate în subordinea Consiliului Judeețan

„În cadrul acestor negocieri vom discuta și despre preluarea conducerii unor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean. Vom vedea care este situația la ora actuală, dacă conducerile își pot duce mai departe mandatele sau dacă vor mai fi compatibile cu noua majoritate.  Sunt multe chestiuni de discutat. Întotdeauna noua conducere a CJ Sălaj încearcă să-și impună oamenii cu care poate lucra și cu care poate colabora”, a mai declarat Sereș Deneș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.