Liderul UDMR Sălaj, Sereș Deneș, prezintă activitatea din ultima săptămână în Parlament

Au fost luate mai multe decizii importante în această săptămână, aș evidenția două dintre acestea:

1. Datorită situației actuale a bolii, Parlamentul a luat decizia, pentru ca mandatul aleșilor locali care trebuia să se încheie pe 21 iunie(inclusiv președinții Consiliului Județean, vicepreședinții, primării și comunitari, viceprimari) să se prelungască până la 1 noiembrie. Până în acest moment trebuiau organizate alegeri locale.

👉 Legea a mai precizat că momentul alegerilor va fi stabilit prin votul Parlamentului. Până acum, guvernul a stabilit data alegerilor, dar în această situație specială, Parlamentul și-a rezervat acest drept.

👉 În prezent, se pare, neoficial, că dacă situația bolii nu se înrăutățește, data alegerilor locale ar fi 27 septembrie. Potrivit acesteia, data alegerilor ar trebui stabilită oficial luna viitoare (cu cel puțin 60 zile înainte de alegeri). Nu-mi pasă. În plus, guvernul trebuie să stabilească procedurile necesare desfășurării campaniei și alegerilor în mod corespunzător.

👉 Am organizat pre-alegerile la nivelul județului Sălaj, știm cine sunt candidații noștri atât la nivel județean, oraș/municipiu, cât și la comune. Este evident că în perioada următoare vom prezenta rezultatele ultimilor 4 ani, iar aleșii noștri vor raporta aceste realități pentru a începe noua campanie.

2. O măsură importantă a fost luată în cursul zilei de marți(16 iunie), întrucât trebuie să fi auzit deja despre asta, cetățenii acestor două țări pot călători între Ungaria și România. Această schimbare a fost combătută de RMDSZ, cu intervenția președintelui Kelemen Hunor. Multă lume a așteptat această veste, așa că ne bucurăm în mod deosebit de ea.

Deputat Sereș Deneș, președinte UDMR Sălaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.