Lucian Bode, la dotarea IGSU cu 12 autospeciale pirotehnice și șase autoplatforme noi: ”Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, cu ocazia intrării în dotarea IGSU a 12 autospeciale pirotehnice şi şase autoplatforme pentru salvare de la înălţime, că prin astfel de achiziţii cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunitatea din România.

„Prin astfel de investiţii de achiziţionare de echipamente performante, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunităţile noastre. Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacităţii de răspuns a structurilor de intervenţie”, a spus Bode, la pavilionul expoziţional Romexpo din Bucureşti.

El a adăugat că structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pe deplin angajate în eforturile de creştere a nivelului de dotare cu capabilităţi de intervenţie şi pun pe primul plan adaptarea la provocările şi ameninţările actuale, alocând timp şi resurse consistente în procesul de pregătire a unui răspuns adecvat.

„Felicit întreaga echipă de proiect, managementul IGSU, conducerea DSU şi pentru toţi cei care au contribuit la materializarea celor două proiecte de investiţii prezentate astăzi. Confirmăm din plin, în aceste zile, acest profil: România aflându-se în prima linie în oferirea sprijinului său Ucrainei, prin implicarea susţinută în cea mai mare criză umanitară după cel de-al doilea Război Mondial”, a mai spus Bode.

Primele 12 autospeciale pirotehnice şi şase autoplatforme pentru salvare de la înălţime au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul unui eveniment de recepţie organizat, joi, la pavilionul expoziţional Romexpo – B2.

Autospecialele sunt achiziţionate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *