Marcel Ciolacu, ales noul președinte al Partidului Social Democrat

Social democrații și-au ales sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar care a fost organizat, pentru prima dată, prin video-conferință. Din cauza pandemiei de coronavirus, noua conducere a PSD a fost aleasă de cei peste 1.500 de delegați printr-un vot desfășurat în 38 de locații din țară.

Discursurile au fost transmise prin sistem de videoconferință, de la Parlament, unde au fost prezenți doar câțiva lideri ai partidului. Pentru funcția de președinte al PSD candidează Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

După ce s-a încheiat numărarea voturilor, au fost 1450 de voturi exprimate, iar echipa lui Ciolacu a primit 1.310 voturi, în timp ce Eugen Teodorovici a avut 91 de sufragii. 49 de voturi au fost nule.

Cei peste 1.500 de delegaţi care participă la congresul extraordinar al PSD, organizat în format online, au fost împărțiți în 39 de centre teritoriale.

Delegația PSD Sălaj formată din 15 membri, în frunte cu liderul Ionel Ciunt – primarul Municipiului Zalău, Tiberiu Marc – președinte Consiliul Județean Sălaj, Pop Gheorghe – senator, Florin Florian – candidat la președinția Consiliului Județean Sălaj, Sergiu Panie – președinte executiv PSD Sălaj, Alin Demle – secretarul general PSD Sălaj, Călin Forț – președinte PSD Zalău, Dorel Liviu Man – vicepreședinte PSD Sălaj, dar și mulți alții, au fost prezenți la centrul regional din Cluj.

PSD Sălaj a votat echipa lui Marcel Ciolacu, care va conduce PSD în următorii patru ani.

La Congres, Marcel Ciolacu a candidat cu proiectul „Reconstrucția PSD – O viziune politică de stânga pentru un partid european”. „Vrem să devenim partidul care luptă pentru cei mulți, o formațiune politică modernă, europeană, capabilă de o acțiune politică coerentă și profesionistă”, se arată în programul politic.

Noua echipă de conducere a PSD:

Marcel Ciolacu – Buzău – președinte;

Sorin Grindeanu – Caraș-Severin – prim-vicepreședinte; Gabriela Firea – București – prim-vicepreședinte;

Paul Stănescu – Olt – secretar general ;

Vasile Dâncu – Cluj – președintele Consiliului Național;

Vicepreședinți:

Mihai Tudose – Brăila; Radu Moldovan – Bistrița-Năsăud; Lia Olguța Vasilescu – Craiova; Claudiu Manda – Craiova; Victor Negrescu – București; Titus Corlățean – Constanța; Laurențiu Nistor – Hunedoara; Daniel Băluță – București; Doina Fedorovici – Botoșani; Gabriela Zetea – Maramureș; Dragoș Benea – Bacău; Ionuț Pucheanu – Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.