Maria Onicaș i-a abandonat pe surducani când aveau mai mare nevoie de ajutor

Cu câtă mândrie, cu ceva timp în urmă, candidata Onicaș Maria la funcția de primar al comunei Surduc, ne-a prezentat una dintre marile realizări pe perioada mandatului său 2012 – 2016, adică organizarea ,,Zilelor comunei Surduc”. Da, a fost interesant, dar oare era momentul potrivit pentru organizarea acestui eveniment în luna octombrie 2015, întrucât numai cu câteva luni inainte, respectiv în luna mai a anului 2015, au avut loc inundațiile de amploare în întreaga comună , în urma cărora au fost distruse foarte multe gospodării?
Dacă tot a organizat ,,Zilele comunei”, nu era corect și cinstit ca din bugetul comunei să aloce fonduri bănești și pentru familiile afectate de inundații? Dar nu, pentru dânsa nu a primat acest lucru. În concluzie,d-na Onicaș a acordat 0 lei familiilor afectate de inundațiile din anul 2015,
 
O problemă asemănătoare s-a întâmplat și în mandatul primarului Băbănaș Alin, adică în anul 2017, când au avut loc acele fenomene meteorologice periculoase, respectiv, vijelii, grindină, ploi abundente, evenimente în urma cărora au avut de suferit foarte multe familii din comună.
În urma acestor întâmplări dezastruoase, primarul Alin Băbănaș, a propus consiliului local ,ca din rezerva bugetului local să fie repartizata suma de 500 milioane lei vechi pentru ajutorarea celor afectați de aceste fenomene periculoase, dar și de această data consilierii PSD în frunte cu d-na Onicaș au aprobat 0 lei, motivând faptul ca nu sunt tabele întocmite pentru acest lucru.
Subliniem faptul că atribuția consiliului local era de a aproba ca cei 500 milioane de lei vechi să poată fi acordați ca ajutor financiar gospodăriilor afectate de aceste fenomene meteorologice, și, odată aprobate aceste sume, prin aparatul de specialitate din cadrul primăriei,să fie întocmite acele tabele, în funcție de distrugerile constatate la fiecare gospodărie afectată de către comisia mixtă din care au făcut parte reprezentanți al Direcției Agricole Sălaj, ai Instituției Prefectului județului Sălaj, viceprimarul comunei, etc.
Este doar unul din exemplele în care Maria Onicaș nu a ținut cont de suferințele cetățenilor. Primarul Alin Băbănaș se concentrează pe rezolvarea problemelor oamenilor, nu apelează la circ și scandal, așa cum face doamna Onicaș Maria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.