Martorii susțin că polițistul Ionuț Horvat și IPJ Sălaj mint în comunicatul de presă

După ce am publicat un articol despre un polițist din cadrul Postului de Poliție Băbeni, care și-a vizitat iubita în timpul serviciului, informații primite la redacție de la locuitori din satul Tihău, împreună cu un video, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a emis un comunicat în care practic îl acoperă pe subalternul lor și că totul s-ar fi întâmplat normal.


Normal era să înceapă o cercetare disciplinară împotriva polițistului Ionuț Horvat și să afle adevărul, să i-a legătura cu martorii care au realizat filmarea și cu siguranță aflau adevărul. Dar nu s-a întâmplat așa.

Însă martori la acel eveniment, care au fost prezenți la intervenția polițistului Ionuț Horvat susțin CLAR că atât IPJ Sălaj prin comunicatul emis, cât și polițistul ASCUND ADEVĂRUL.

Credem că motivul pentru care IPJ Sălaj ar ascunde adevărul în acest caz este pentru a nu știrbii imagina acestei familii cu „tradiție” în Poliție. Atitudinea IPJ Sălaj de a-și apăra subalternii și de a ascunde adevărul nu face altceva decât să aducă prejudicii de imagine instituției.

Realitatea, susțin martorii este că după ce polițistul a aplicat mai multe amenzi contravenționale, la ora 22.30 acesta a plecat spre localitatea Tihău pentru a lua legătura cu persoana care a apelat la 112. Însă, iubita polițistului Ionuț Horvat locuiește pe aceeași stradă cu apelantul din data de 30 mai, acesta a profitat și a intrat inclusiv în casa ei.

Martorii spun că nu e pentru prima dată când polițistul Ionuț Horvat este văzut la poarta iubitei lui din Tihău, folosind autospeciala poliției în timpul serviciului.

Cine este polițistul Ionuț Horvat?

Dumitru Ionuț Horvat locuiește în comuna Someș-Odorhei, a terminat Liceul Ion Agârbiceanu din Jibou, după care s-a gândit să urmeze „tradiția” și să devină polițist. În anul 2017, Ionuț Horvat a terminat Scoala de Agenți de Politie „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca. Astfel a fost repartizat ca agent de poliție 2 la Postul de Poliție Băbeni.

Meseria de polițist – o tradiție în familia Horvat

Tatăl lui Ionuț, nea Mitică este polițist și are doi feciori care amândoi i-au urmat calea și au devenit polițiști – Ionuț în 2017 și Darius Horvat în 2019.

Gabriel Darius Horvat este agent de poliție debutant și a fost repartizat la IPJ Harghita.

Declarația unui martor, prezent la intervenția polișistului Ionuț Horvat din 30 mai:

„Polițistul ne-a luat la toți datele în incinta cabanei fiecare mergând la mașina polițistului pe rând, dar ne-a amendat doar pe mine, iubita mea și proprietarul. L-am întrebat ce scrie pe procesul verbal, (nr. polițistul) a zis că o să văd. Probabil acesta are o problemă personală cu mine. La ora 22.00 muzica era oprită, iar la 22:30 ei erau deja acolo și eram toți la masă. Au văzut că nu merge nici o muzică. În comunicatul Poliției e scris că la ora 22:36 a fost apelat 112, dar el (nr. Ionuț Horvat) a scris pe procesul verbal ora 22:30. Deci ei (nr. polițiștii) au ajuns probabil la 22:20 să zic așa. Deci nu se leagă una cu alta”,

susține unul din martorii prezenți la eveniment.

Redăm integral comunicatul emis de IPJ Sălaj:

Urmare a unui articol apărut în spaţiul public, cu titlul Un poliţist foloseşte autospeciala din dotare pentru nopţi de amor”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 30 mai a.c., ora 22:36, Poliţia a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că la o cabană din comuna Surduc, situată în apropierea locuinţei apelantului, mai multe persoane tulbură ordinea şi liniştea publică.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au identificat persoanele care se aflau la locaţie, patru dintre acestea fiind sancţionate cu amenzi în valoare totală de 2500 lei, la Legea 61/1991, conform articolului 2, punctul 26 (tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora).

După luarea măsurilor legale, poliţiştii s-au deplasat la locuinţa apelantului pentru completarea fişei de eveniment cu datele personale ale acestuia. În acest context, unul din contravenienţi, care se afla într-un autoturism, a filmat autospeciala de Poliţie care era parcată în spaţiul public.

La scurt timp, maşina în care se aflau cei patru contravenienţi a fost oprită pentru control în localitatea Var, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraş Jibou. La volan se afla o tânără, din judeţul Bihor. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj apreciază că intervenţia poliţiştilor la eveniment a fost corectă şi circumscrisă procedurilor de lucru în vigoare”.

29 thoughts on “Martorii susțin că polițistul Ionuț Horvat și IPJ Sălaj mint în comunicatul de presă

 1. Jos cu el din poliție fara discuții nu are el ce cauta la iubita cu masina cumparata pe bani statului adica ai nostri..sa mearga cu masina personala

 2. Ce datorie dacă era datoria dădea amenda doar la proprietar sau la toată lumea nu doar mie la prietena mea și la proprietar doar toți am fost la Acceasi masa nu era muzica deloc pe ce sa îmi dea amenda ca vrea el ce datorie e aia ?

 3. El a crezut ca e șmecher ca vai ne da amenda mergem și o plătim și lăsam așa totul sa meargă ca el procedează corect nu avea nimeni treaba dacă ne dădea la toți care eram acolo dar a dat la cine a vrut el și pe nedrept muzica era oprită la 10 la 10 și 20 au ajuns ei la 10:30 el deja scria proces verbal la proprietar doar am toate dovezile poate sa minta cât vrea el !

 4. Nicoriciu stiu ca ti-e ciuda un pic pt ca prietena ta a ramas fara permis in seara respectiva, dar dc nu ai zis la cei de la presa ca in acea seara a-ti plecat toti de acolo in stare de ebrietate cu masinile ,inclusiv prietena ta 0.30 alcolemie este ceva….hai veziti de pla ta ca esti in vizor acuma.

  1. Mie nu mie ciuda a greșit plătește pentru ce a greșit va sta o luna fără permis nu e o problema asta mi ciuda pentru ca nu a fost corect nu am avut eu treaba cu cealaltă problema dacă era corect ne dădea la toți amenda nu la care a vrut el și in legătura cu vizoru n-am treaba sa fiu înseamnă ca îs important pentru ei

   1. Amenzi au fost date celora care au fost tari in gura la fata locului, cei ce si-au vazut de treaba nu au primit amenzi, pana la urma a fost un apel pe 112 nu a venit el asa din senin sa imparta amenzi ,iara daca era el prin zona si auzea muzica iti spun sigur ca nu venea la voi .
    Treaba cu filmarea si trimisa presei este o prostie mai mare ca voi , pe viitor va face-ti rau singuri ,ca sfinti nu suntem niciunu . Daca si-a facut datoria nu a fost bine daca nu și-o face iar nu ii bne . Daca erai in locul lui si aveai o prietena din zona in care iti desfasori activitatea la fel faceai te asigur. Asa ca laso mai moale cu aroganta asta a ta si cu fatarnicia ca nu te reprezinta.

   2. Va sta 3 luni . Organizatorii petrecerii cine au fost?! Sau vrei sa ți spun eu? Degeaba va e ciuda ca omul și-a făcut datoria, asa trebuia procedat, voi ați organizat, îndemâna ca voi răspundeți. La mine acasa când îmi vin invitații, se asculta muzica la intensitatea pe care o vreau eu, pentru ca eu sunt proprietar, cu atat mai mult ca ați făcut parte dintre cei care au organizat petrecerea, in plină pandemie, cu siguranta nu v-ați serbat ziua de naștere vreunul dintre voi ca sa va adunați la petrecere o sa și suportați consecințele ce urmează . Va doresc Numa sănătate ca minte “aveți”
    destula.

 5. Foarte interesant ca in sat se auzea ecoul dupa 22.Trebuia sa chefuiti in Zalau, nu sa deranjati sateniii.

 6. Data viitoare pana la ora 21 doua sisteme mari de aer liber băgăm sa se audă pana in jibou muzica

 7. Cand ai mai facut tambalau si a venit plolitia si nu va amendat, atunci a fost bine. Amu ase-i. Mare grozavie. Esti invidios. Te roade rau.

  1. Nu ma roade nimic stai liniștita pentru ca amenda ce a dat nu va fi plătită pentru ca o sa o contest dacă Îmi dai și o adresa unde sa îți trimit ca o câștig ca sa vedem cine pe cine e invidios sau ciudos

   1. Ai contestat si amenda iubitei tale. Poti fi mandru cu ea, defapt si ea cu tine. Ce se aseamana se aduna

 8. Mihai nu te lasa , esti cu drepatea in mana !!!
  La 22 :36 politia a fost sesisata dar domnul politist era acolo deja la ora 22:30 cand s-a semnat procesul verbal fara sa citeasca proprietarului mentiuniile … sa intelegem ca Domnul politist era deja la iubita lui ? De a ajuns asa de repede … dupa care i-a cerut acesteia sa sune totusi sa aiba o acoperire …
  iar pe retelele de socializare iubita domnului politist stia tot ce scria in procesele verbale … oare este legal sa le vada asa toata lumea ?
  Cred ca superiorii lui ar trebuii sa se sesizeze si nu mai ascunda adevarul !

 9. Daca apelul a fost la ora 22:36 , ei cum sa fie acolo la ora 22:20 ?? Lucrurile care le afirmi tu nu prea se bat cap la cap . Ei nu au cum sa ajunga acolo inainte sa fie trimisi. Stii mintii bine oricum ca sa ai tu dreaptate. Da nu stii sa dai 2 declaratii sau comentarii la fel.

 10. Stai liniștita ca dorm foarte bine doamne mulțam Te las ca ma plictisești cu comentariile astea aiurea

  1. Nu mai stie ce sa zica de aia il plictisesti ! De era prietena mea in locul prietenei lui nici nu mai ieseam pe strada. Sa fii beata la volan e ceva. Daca ea a avut 0,30 inseamna ca voi abia ati stat in picioare. Deci ce concluzie putem trage, te oftici ca va dat amenda. Unde scrie ca este un anumit numar de persoane la care poate da amenzi. Sustii ca de ce nu va dat la toti sau numai la proprietar , pe tine te a vazut mai prost !

 11. Bai sclipirici , în anunț-ul anterior ai zis ca la ora 22:10 și acuma ți-ai schimbat declarația , m-ai poți sa minți mult?
  Te roade invidia foarte tare vad ca , mai bine va dădea mai mult ca în 30 era încă stare de alertă , nu ați avut voie sa faceți chefuri…
  Cine va credeți voi , efectiv tu cu toate persoanele care ati fost acolo sunteți niște jegosi de oameni , nu vezi ca să saturat lumea de tine umflatule , și în frunte cu ochelarist-ul ala pupincurist ! (te pupa în fund)
  Ca dacă nu era-i tu sa îl faci cât de cât cunoscut era muritor de foame!
  Taicas-o a fost arestat la locul de munca 6 ani de zile (a furat motorina de la CFR)
  Și în momentul de față fura c-am tot ce ii vad ochii , eu va sfătuiesc sa nu ii aduceți pe lângă casa ca sunt niște HOȚII !
  Și cu asta cred ca am zis tot oameni buni , nu va mai luați după toți corupți și după toți inculpați!
  Nicorici poate o sa ai ceva surpriza !

 12. Să faci rău în ziua de azi este ușor de făcut, să scoți niște bârfe neadevărate e și mai ușor, să da-i cu noroi în oameni care își fac datoria asta este nedrept fie ei polițiști , medicii ,asistenți medicali , pentru voi oameni ăștia care sunteți plini de bani pe „niște pile pe care le aveți ” . Dragă domnule care da-i la ziar bârfe care să fie in avantajul tău, dar care după se întorc în potriva ta . Așa că data viitoare când faci așa ceva gândeștete de două ori , pentru ca TU ieși de tot rahatul în toată treaba…..

  1. Care martori sustin ?? Cel care a dat declaratia e chiar cel care a primit amenda din cate se intelege . Deci el nu se pune ca martor ! Trebuie sa fii prost sa crezi asa ceva. Se vede clar ca ai ceva cu politistul acela. Daca era un martor puneati o declaratie de la un om cu cap , nu de la un alcoolist care a baut impreuna cu prietena lui si se mai tine tare in gura! Rusine sa va fie !! Cand aveti nevoie de politie stiti suna , cand primiti amenzi va cacati pe voi ! Gunoaie ordinare ! Sa nu uitam ca anul trecut restaurantul ( H.A) celui care a dat declaratia a distribuit platouri mucegaite prin orasul Zalau . Merge la un chef cu un pret si pe cand se termina cere alt pret ! Voi credeti ca lumea e proasta sa creada toate tampeniile voastre ?? Prost e politistul daca nu va da in judecata !

   1. la Cine am cerut al preț mai băiatule dovedește ce spui ca vorbești fără tine și nu a distribuit nimeni platouri mucegăite dacă distribuiam așa ceva aveam control de la DSV nu vorbi fără tine ca nu e cazu așa după povesti de doi bani zise de unu ca tine Sa te creadă aia de pe zona tihau nu oameni cu cap auzi tu ca am cerut un preț și la final alt preț aia da altceva ce mai inventați nu știți ce sa mai ziceți și voi muriți de invidie vreau sa dovedești tot ce ai zis acum oricum o sa aflu cine e in spatele lui așa îd Ghiță Sti nu?

 13. Să faci rău în ziua de azi e ușor, să scoți niște bârfe neadevărate e și mai ușor!!!Să da-i cu noroi în oameni care îți salvează viața fie ei polițiști , medicii și asistenții e foarte ușor pentru voi oamenii ăștia „plini de bani” care la voi ” vin bani pe pile stând acasă ” !!!!! Așa că dragă Domnule care ai dat stirea asta neadevarata și de tot rahatul în care tu ai iesit cel mai huiduit , făcând-ui rău unui om pe care doar dorești să te răzbuni… să ști ca nu ți-a ieșit… ai ajuns de tot rahatul împreună cu toți ” complicii tăi”….

 14. Asculta baiețaș, nu jigni „zona Tihău” se vede cata minte ai tu din comentarii si cu cine stai” o domisoara carui ii sa umble cu capu plin. Suntem noi de la tara da prosti nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *