Mediu: Munți de gunoaie descoperite în comuna Sâg

Comisarii Gărzii de Mediu Sălaj s-au autosesizat într-un caz în comuna Sâg, unde pe un teren privat s-a creeat un munte de gunoi din deșeuri abandonate. Imediat, proprietarul terenului a fost amendat, iar cercetarea continuă pentru identificarea tuturor persoanelor care au abandonat gunoaie pe terenul respectiv


În data de 22.04.2020 comisari din cadrul GNM Comisariatul județean Sălaj s-au autosesizat cu privire la crearea unui depozit de deşeuri abandonate (deşeuri menajere, sticle, PET-uri, plastice, piese şi componente auto uzate, anvelope uzate, etc) în fosta Carieră de nisip şi pietriş Sâg.

S-a identificat proprietarul terenului care a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2005, Art. 95, alin. 1, lit r – privind Protecția Mediului pentru neluarea măsurilor de salubrizare a terenului. Deasemenea, acestuia i-a fost trasată ca măsura salubrizarea terenului și predarea deşeurilor unui operator autorizat.

Menționăm că este în curs o cercetare privind identificarea autorilor care au abandonat o parte din deşeuri, aceştia urmând a fi sancționați contravențional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.