Mesajul transmis de ministrul de interne Lucian Bode către toți prefecții din țară

Prefecții și subprefecții numiți în ședința de Guvern din 3 martie au depus joi, 4 martie, jurământul la învestirea în funcție.

„În mesajul pe care l-am transmis noilor prefecți si subprefecți, cu ocazia ceremoniei de învestire, am subliniat imensa responsabilitate care vine odată cu numirea în această funcție.

Cei care începând de astăzi ocupă aceste demnități au o datorie foarte importantă: să vegheze la respectarea legii si în același timp să acționeze ca liant între comunitățile locale, autorități si Guvernul României”, a declarat ministrul de interne Bode Lucian.

Ne aflăm în continuare în stare de alertă, de aceea rolul lor va fi crucial în derularea campaniei de vaccinare, în informarea corectă și promptă a cetățenilor și, nu în ultimul rând, în îndeplinirea funcției de reprezentare a Guvernului României în teritoriu.

„Aștept de la noii reprezentanți ai Executivului în teritoriu implicare totală, o bună coordonare cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor și asumarea deplină a rolului constituțional ce le revine”, spune ministrul de interne Bode Lucian.

Anul trecut a fost, fără îndoială, cel mai mai greu an din istoria Instituției Prefectului, efortul instituțional pentru limitarea efectelor pandemiei Sars-Cov-2 fiind unul susținut.

„Le-am mulțumit astfel prefecților si subprefecților care și-au încheiat mandatele pentru munca depusă si, totodată, am accentuat nevoie unei implicări active din partea celor noi pentru îndeplinirea cu onoare si responsabilitate a misiunilor viitoare care nu sunt deloc ușoare”, a declarat ministrul Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *